Kars'ta kendisini taciz eden kişiyi öldüren Azra tahliye edildi - Son Dakika
3.Sayfa

Kars'ta kendisini taciz eden kişiyi öldüren Azra tahliye edildi

Kars'ta kendisini 3 yıldır taciz eden ve "Seni kaçıracağım o...u. Seni kendime kadın yapıp sonra da satacağım" sözleriyle tehdit eden Birdal Doğan'ı köy meydanında tabancayla öldüren 18 yaşındaki Azra Erdağ, ilk duruşmada tahliye edildi. Azra'nın yakınları tahliye kararı üzerine sevinç gözyaşları dökerken, duruşma 3 Kasım'a ertelendi.

05.07.2022 21:59  Güncelleme: 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arpaçay ilçesi Kardeştepe köyünde meydana gelen olayda, Şehit Engin Yılmaz Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Azra Erdağ (18), köy meydanındaki çeşmede hayvanları sularken yanına Birdal Doğan geldi. 3 yıldır genç kızı taciz eden Doğan, iddiaya göre Azra Erdağ'a, "Seni kaçıracağım o...u. Seni kendime kadın yapıp sonra da satacağım" dedi.

BABASINA AİT TABANCAYLA VURDU

Bu sözler üzerine Erdağ, tacizci Doğan'ı, babasına ait ruhsatsız tabancayla vurdu. Vücuduna 4 kurşun isabet eden Doğan, olay yerinde hayatını kaybetti. Doğan'ın cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere Harakani Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olaydan sonra gözaltına alınan Erdağ, çıkarıldığı çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"KORKUMDAN GÖZÜMÜ KAPATARAK ATEŞ ETTİM"

Hakkında 12 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan Azra Erdağ'ın yargılanmasına bugün başlanıldı. Kars 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada savunmasını yapan Azra Erdağ beraatını istedi. Kendisini 3 yıl boyunca taciz eden 3 çocuk babası Birdal Doğan'ı bilerek ve kasten öldürmediğini belirten Erdağ, "Babama ait hayvanları çeşmeye götürdüm. Birdal Doğan karşıma geçip 'Seni kaçıracağım, kendime karı yapacağım. O....u olacaksın. Sonra seni başkalarına satacağım' diye sözler söyledi. Zaten 3 yıldır hep rahatsız ediyordu. Beni kaçırması için birilerine para bile vermişti. Onun korkusundan okulda maket bıçağı ve biber gazı taşıyordum. O gün de annem ve abim hastaneye gideceği için okula gitmedim ve babama yardım etmek için köyde kaldım. Hayvanlara su içirmek için çeşmeye gittim ve yanıma silah aldım. Çeşmede benim yanıma gelen Doğan, bana ağır hakaretlerde bulundu. Bende yanımda taşıdığım silahı çıkarıp korkumdan gözümü kapatarak ateş ettim. Maksadım korkutmaktı. Onun yüzünden okulumu tamamlayamadım. Eğitim hayatım yarım kaldı. Genç yaşta hapse girdim. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum" diye konuştu.

Tacizcisini öldüren liseli kız ilk duruşmada tahliye edildi

İLK DURUŞMADA TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti, olay tarihinde 18 yaşından küçük olan ve 12 yıla kadar hapis istemiyle hakkında dava açılan Azra Erdağ ile ilgili; 'haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet veya şiddetli elemin etkisi altında' cinayetin işlendiğini, Erdağ'ın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, delillerin toplanmış olması, Suça Sürüklenen Çocuk'un (S.S.Ç) delil karartma ihtimalinin bulunmaması, tutuklama koruma tedbirinin istisnai uygulaması gereken bir tedbir olması, tutuklamadan beklenen amaç ve gayenin adli kontrol tedbirlerinin uygulanması ile elde edilmesi mümkün ise öncelikli olarak adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasının usul kuralları gereğince gerekli oluşu, SSÇ'nin dosya kapsamı itibarı il aleyhindeki mevcut delil durumu ve tutuklu kaldığı süre dikkate alındığında bu aşamadan itibaren orantılık ve ölçülülük ilkeleri uyarınca atılı suçtan tahliyesine karar verdi. Tutuksuz yargılanacak Azra'nın yakınları tahliye kararı üzerine sevinç gözyaşları dökerken, duruşma 3 Kasım' ertelendi.

"TÜRK ADALETİ CESURCA BİR KARAR VEREREK AZRA'YI TAHLİYE ETTİ"

Erdağ'ın avukatı Sinan Erdağı, "Bu çok vahim ve trajik bir olaydı. Maalesef lise öğrencisi olan 17 yaşındaki Azra Erdağ'ın başına talihsiz bir olay geldi ve korkusundan 3 yıldır taciz ve takip eden, kaçırmak için planlar yapan Birdal Doğan isimli kişiyi silahla vurarak öldürmüştü. Yargılama tutuklu olarak devam etmekteydi, bugün ilk duruşma yapıldı. Sizlerin de malumu olduğu üzere 5'inci ayda Türk Ceza Kanununun 123. Maddesine 'Israrla Takip Suçu' diye bir fıkra eklendi. Sosyal medya, iletişim araçları ve fiziki takip ile insanları rahatsız eden kişilerin cezalandırılması ile ilgili bir madde bu. Azra bu fıkranın doğrudan mağduruydu yine müvekkilim cinsel saldırı suçunun mağduruydu, tacizlerin mağduruydu. Bugün Türk adaleti hakikaten cesurca bir karar vererek ilk duruşmada müvekkilim Azra'yı tahliye etti." dedi.

"AZRA ASLINDA OKUMAK İSTİYORDU"

Azra'nın cezaevinde bütün gayretinin okulunu devam ettirmek olduğunu da dile getiren Avukat Erdağ, "Azra aslında okumak istiyordu, bir hukukçu olmak isteyen bir kızmış. Tanışınca biz bunu öğrendik. Umarım Azra'nın başına bundan sonra kötü şeyler gelmez, sadece Azra'nın değil bütün kızların, bütün gençlerin başına gelmesini istemeyeceğimiz şeyler yaşamış. 3 yıl boyunca, sürekli bir korkuyla, tedirginlikle ve kendisine bir zarar verileceği korkusuyla hareket etmiş ve bu korkunun neticesinde de bu sonuç meydana geldi. Azra'ya geçmiş olsun diliyoruz. Mahkeme heyeti de Azra'nın kaldığı o yoğun baskıyı, tacizi, takibi algılayarak bugün Azra'nın tahliyesine karar verdi. Ben müvekkilim adına da kamuoyunun gösterdiği duyarlılık adına da hem Kars halkına hem de Türkiye halkına çok teşekkür ediyorum. Yargı birimlerindeki cesur hakimler bulunduğu müddetçe de bu ülke gerçekten güçlenecektir. Kadınların da bu ülke de güçlenebilmesi bir taraftan yargıdaki benzer kararlardan geçmektedir. Tacize, tecavüze maruz kalan kadınların ihkakı hak yapmak ve kalmak zorunda kaldıkları durumlar oluyor ki bu da benzeri bir durumdu. Bir dağın başındaki bir köyde başka çaresi olmayan bir kızın yaptığı bir eylemdi bu." diye konuştu.

Tacizcisini öldüren liseli kız ilk duruşmada tahliye edildi
Tacizcisini öldüren liseli kız ilk duruşmada tahliye edildi
Kars\'ta kendisini taciz eden kişiyi öldüren Azra tahliye edildi
Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Kars'ta kendisini taciz eden kişiyi öldüren Azra tahliye edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Mustafa Kemal günay : Arslan'ın erkeği dişisi olmaz,Arslan Arslandır.Azra kızımıza geçmiş olsun.Bütün namussuzlarada emsal olsun.Yaşasın Azra lar,yaşasın namusu ve onuru için yaşayanlar... 2 0 Yanıtla
  • Bakan Yerlikaya: 'Sibergöz-26' operasyonlarında 75 şüpheli yakalandı
    08:31 Bakan Yerlikaya: 'Sibergöz-26' operasyonlarında 75 şüpheli yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bilişim sistemlerini kullanarak 'Nitelikli Hırsızlık, Nitelikli Dolandırıcılık ve Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği Suçlarına' yönelik 21 ilde gerçekleştirilen 'Sibergöz-26' operasyonlarında 75 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlar kapsamında farklı suçlara karışan şüphelilerin yakalandığı belirtildi.

  • İçişleri Bakanı: 'Sibergöz-26' Operasyonunda 75 Şüpheli Yakalandı
    08:30 İçişleri Bakanı: 'Sibergöz-26' Operasyonunda 75 Şüpheli Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bilişim sistemlerini kullanarak gerçekleştirilen 'Sibergöz-26' operasyonlarında 21 ilde eş zamanlı olarak 75 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlar kapsamında nitelikli hırsızlık, nitelikli dolandırıcılık ve çevrimiçi çocuk müstehcenliği suçlarına yönelik çalışmalar yapıldı. Yakalanan şüpheliler arasında elektrikli bisiklet satışı vaadiyle dolandırıcılık yapanlar, sahte internet siteleri üzerinden dolandırıcılık yapanlar ve çocuklara ait müstehcen görüntü ve video paylaşımı yapanlar bulunuyor.

  • Samsun Bafra'da Uyuşturucu Operasyonu: 2 Şüpheli Gözaltına Alındı
    08:17 Samsun Bafra'da Uyuşturucu Operasyonu: 2 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Samsun'un Bafra ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı operasyonda 319 gram kokain ele geçirildi. Operasyon sonucunda A.A. (31) ve İ.K. (29) isimli şüpheliler gözaltına alındı.

  • Kütahya ve Afyonkarahisar'da Kaçak Silah Ticareti Operasyonu: 1 Tutuklama
    07:08 Kütahya ve Afyonkarahisar'da Kaçak Silah Ticareti Operasyonu: 1 Tutuklama

    Kütahya ve Afyonkarahisar'da kaçak silah ticareti yapanlara yönelik düzenlenen operasyonda, 7 adrese yapılan baskınlarda 5 tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 1 av tüfeği, 79 fişek ve 2 tabanca parçası ele geçirildi. Operasyon sonucunda gözaltına alınan şüphelilerden biri tutuklandı.

  • Edirne'de domates yüklü tır yanarak hurdaya döndü
    05:29 Edirne'de domates yüklü tır yanarak hurdaya döndü

    Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda 15 kilometrelik kuyrukta bekleyen domates yüklü Ukrayna plakalı tır, yol kenarında iken dorseye bağlı olan soğutucu motorundan çıkan yangın sonucu hurda haline geldi. Yangını fark eden diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangın uzun uğraşlar sonucu söndürülerek kontrol altına alındı. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Ukrayna'ya domates götüren tır Edirne'de küle döndü
    05:21 Ukrayna'ya domates götüren tır Edirne'de küle döndü

    Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda 15 kilometrelik kuyrukta bekleyen domates yüklü Ukrayna plakalı tır, yol kenarında beklerken çıkan yangın sonucu hurda yığınına döndü.

  • İzmir'de silahlı saldırı sonucu öldürülen gençle ilgili tutuklama
    02:44 İzmir'de silahlı saldırı sonucu öldürülen gençle ilgili tutuklama

    İzmir'in Buca ilçesinde, silahlı saldırı sonucu öldürülen 17 yaşındaki Yusuf Demir'in öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüphelilerden baba ve oğul tutuklandı. Baba, emniyetteki ifadesinde Demir'i tanımadığını ve yaşını öğrenince üzüldüğünü söyledi.

  • Erzincan'ın Tercan ilçesinde trafik kazası: 7 yaralı
    02:39 Erzincan'ın Tercan ilçesinde trafik kazası: 7 yaralı

    Erzincan'ın Tercan ilçesine bağlı Çadırkaya beldesi girişinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 7 kişi yaralandı. Kazada, 4'ü çocuk toplam 7 kişi yaralanırken, yaralılar ambulanslarla Tercan Devlet Hastanesi ve Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Kontrolden Çıkan Kamyonet Elektrik Direklerine Çarptı
    01:56 Kontrolden Çıkan Kamyonet Elektrik Direklerine Çarptı

    İstanbul'un Ataşehir ilçesinde aşırı yüklü bir kamyonet, kontrolden çıkarak elektrik kablolarına takıldı ve 6 elektrik direğini devirdi. Kamyonetin sürücüsü olay yerinden kaçarken, olayı duyan vatandaşlar yetkililere bildirdi. Elektrik direklerinin onarım çalışmaları başlatıldı ve sürücünün yakalanması için çalışmalar sürüyor.

  • Maltepe'de korkutan iş yeri yangını
    01:51 Maltepe'de korkutan iş yeri yangını

    Maltepe'de bir iş yerinde çıkan yangın itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla söndürüldü. Yangın, Zümrütevler Mahallesi'nde saat 22.00 sularında meydana geldi. İtfaiye ekipleri hızlı bir şekilde olay yerine ulaşarak yangına müdahale etti ve kısa sürede söndürdü. Polis ekipleri de güvenlik tedbirleri aldı. Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmaları yapıldı.

  • Kocaeli'de 7 katlı apartmanda yangın: Daire alevlere teslim oldu
    01:43 Kocaeli'de 7 katlı apartmanda yangın: Daire alevlere teslim oldu

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan 7 katlı apartmanın 5. katındaki boş bir dairede çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yangında yaralanan veya dumandan etkilenen olmazken, dairede büyük çapta hasar meydana geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement