Kars Umut'un Yolunu Gözlüyorlar Hd - Son Dakika
Güncel

Kars Umut'un Yolunu Gözlüyorlar Hd

Kars'ın Akyaka ilçesine bağlı Küçükdurduran Köyünde hayvanları otlatırken geçtiği Ermenistan'da tutuklanan Umut Ali Özmen'in (16) özgürlüğüne kavuşması ailesini sevince boğdu.

26.09.2018 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ın Akyaka ilçesine bağlı Küçükdurduran Köyünde hayvanları otlatırken geçtiği Ermenistan'da tutuklanan Umut Ali Özmen'in (16) özgürlüğüne kavuşması ailesini sevince boğdu. Anne ve anneanne Umut Ali'yi evin eşiğinde bekliyor. Eve giremeyen anneanne 'Tek arzum ona sarılmak ve koklamak" dedi.

Küçükdurduran Köyünde yaşayan Altınay- Mustafa Özmen çiftinin oğulları Umut Ali Özmen, 24 Temmuz günü yaylada otlayan hayvanlarını geri getirmeye gitti. Sınırdaki Şiş Tepesi'ne ulaşan Özmen, merakından dolayı tepeyi aşıp diğer yamaca indi. Bir köylünün ihbarı üzerine Ermenistan askerleri sınırı ihlal eden Umut Ali Özmen'i gözaltına aldı. Babası Mustafa Özmen'in 5 saatlik çabası sonucunda Cebeci Sınır Karakolu'nun kamera kayıtları incelendi ve Umut Ali'nin Ermenistan'a götürüldüğü belirlendi. Umut Ali Özmen, burada tutuklanarak cezaevine konuldu. Umut Ali Özmen'in sınır ihlali nedeniyle yaklaşık 64 gün Ermenistan'da tutuklu kaldı. Basına yansıyan haberler üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı arayarak Umut Ali'nin iadesini istedi. Paşinyan da Erdoğan'ın bu talebine olumlu yanıt verdi.

Oğlunu almak için Pazar günü Ervivan'a giden baba Mustafa Özmen, yetkililerle görüştükten sonra dün öğleden sonra oğlunu cezaevinden aldı. Baba ve oğlu Türkiye'ye dönebilmek için Ervin'de evrakların tamamlanmasını bekliyor. Babası ile birlikte Erivan'da gezen Umut Ali Özmen, annesi ve anne annesiyle de telefonda görüşerek 'Bekleyin geliyorum" dedi.

AİLE UMUT ALİ'Şİ EVİN EŞİĞİNDE BEKLİYOR

Anne Altınay Özmen (40), 'Allah razı olsun, çok sevinçliyiz çok, mutluyuz dört gözle Umut Ali'nin gelmesini bekliyoruz. Cezaevinden çıkmış ama biz bir an önce kavuşmayı bekliyoruz. Eşikte oturuyoruz. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Allah onun eksikliğini vermesin. Eşiyle çocuklarıyla Allah can sağlığı versin. Minnettarım. Oğlumla bu sabah görüştük. O da çok sevinçliydi. 'Anne kurtuldum artık geliyoruz' dedi. Cumhurbaşkanımız canımı istese canımı veririm ona. Kurban keseceğiz, adak yerine getireceğiz. İki aydır ağlaya ağlaya gözümde yaş kalmadı şimdi de şoktayım. Tek isteğim canlı canlı sarılmak" diye konuştu.

Oğlunu burslu okutmak istediğini de ifade eden Anne Altınay Özmen,?Yardım bekliyoruz. Hayvanlarımızı da Umut Ali'yi kurtarmak için sattık. Oğlumu da, iki kızımı da okutmak istiyorum. Devletimizden, işadamlarımızdan, bakanlarımızdan destek de istiyorum. Eşimin sigortası yok. Hayvanlarımızı da sattık borcumuzda var sıkıntıdayız. Maddi destek de ekliyoruz" dedi.

Umut Ali'nin anneannesi Hanım Tepebaş da (85), 'İçerde oturunca yüreğim patlıyor. Eşikte bekliyoruz. Torunumla konuştum dedi ki, 'nene çıktım' dedi. Çok sevindim. Yerden kalktım ölüyordum az kalsın. Dedim kalk kapıda Umut Ali'yi bekleyelim. Geceyi bile eşikte geçirdik. Eve giremedik. Tek arzum onu görmek ve ona sarılmak, torunumu kucaklamak. Yakışıklı torunumu bekliyorum" diye konuştu.

Anne Altınay Özmen'in halası 95 yaşında Şaraban Bulut da, bol bol dua ederek Umut Ali'nin yolunu beklediklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars Umut'un Yolunu Gözlüyorlar Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement