Kartepe Belediye Meclisi Toplandı - Son Dakika
Güncel

Kartepe Belediye Meclisi Toplandı

Kartepe Belediye Meclisi Toplandı

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığındaki, belediye meclisi mayıs ayı toplantısında 15 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.

05.05.2014 15:00  Güncelleme: 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartepe Belediye Meclisi mayıs ayı 1. birleşim 1. oturumunu Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığında CHP'li meclis üyesi Selahattin Altınkaya dışında eksiksiz katılımla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Bir önceki aya ait tutanak özetlerinin oylanması ardından meclis üyelerine Murat Sabri Çakır ve Zafer Arat'ın belediye başkan yardımcılığına atanması ile ilgili bilgilendirme yazısı okundu.

Şeffaf belediyecilik uygulamaları kapsamında www.kartepe.bel.tr internet adresi üzerinden canlı yayın ile izlenen Kartepe Belediye Meclis toplantısında meclis üyeleri, gündemdeki alan Plan Proje Müdürlüğü'nün imar komisyonu raporlarının ve teklif yazılarının yer aldığı maddeleri oy birliğiyle kabul etti. Toplantıda meclis üyeleri, Türk Dünyası Belediyeler Birliği'ne asil üye olarak Mehmet Akif Polat yedek üye olarak da Sefer Yıldız seçti.

Teklif yazıları görüşülürken CHP grubu tarafından verilen ulaşım ile ilgili önergelerle ilgili olarak Başkan Hüseyin Üzülmez, bu konunun Büyükşehir UKOME'ye ait olduğunu kaydetti. UKOME ile yapılacak toplantıda kendilerine de gelen bu talepleri aktaracaklarını söyleyen Başkan Üzülmez, ara madde oylanırken araya sıkıştırılan konuların birer önerge olmadığını kaydetti. Okunan talepleriniz iyi niyetle hazırlanmış öneri niteliğindeki ifadeler olduğunu ve kayıda alındığını belirten Başkan Üzülmez, yüce meclisin daha iyi işlemesi adına, önergelerin meclis başlamadan, önerilerinde dilek meclis sonunda dilek ve temennilerde görüşülmesini istedi.

Kartepe Belediyesi Çöp Toplama hizmetinin 3 yıllık yapılması ile ilgili gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi. CHP grubu verdiği yazılı önergede maddeyi tamamen ret edilmesi gerektiğini kaydetti. Bu önergenin kabul edilmesi halinde ihalenin iptal edileceği ve bu işçilerin tamamen işsiz kalması anlamına geldiğini belirten Başkan Üzülmez, verilen önergelerin kanunlar çerçevesinde verilmesi gerektiğini kaydetti.

Çöp Toplama hizmetinde çalışan işçilerin hak sahibi olması için ihale sürecini uzattıklarını belirten Başkan Üzülmez, "İşçi alımı Büyük Millet Meclisi'nce çıkarılan kanunlar ile gerçekleştirilmektedir. Biz istediğimiz zaman işçi alamayız" dedi. Kartepe Belediye Meclisi, 2013 Mali yılı kesin hesap cetvelinin çıkartılması ve onaylanması için 09.05.2014 günü saat 10.00'da 2. birleşimini yapmak üzere birinci birleşimini tamamladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe Belediye Meclisi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement