"Katı Atık Yönetiminde Karar Destek Sistemi Eğitim Çalışması" - Son Dakika
Yerel

"Katı Atık Yönetiminde Karar Destek Sistemi Eğitim Çalışması"

Tunceli, Pülümür, Nazımiye, Ovacık ve Mazgirt Belediyesinin oluşturduğu "Katı Atık Yönetim Birliği", "Katı Atık Yönetiminde Kara Destek Sistemi Eğitim Çalışması" başladı.

19.03.2012 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli, Pülümür, Nazımiye, Ovacık ve Mazgirt Belediyesinin oluşturduğu "Katı Atık Yönetim Birliği", "Katı Atık Yönetiminde Kara Destek Sistemi Eğitim Çalışması" başladı.

Tunceli Belediye Konferans Salonu'nda Fırat Kalkınma Ajansının destekleriyle yapılan eğitim çalışmasına Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, Pülümür Belediye Başkanı Mesut Coşkun, birliğe bağlı belediye encümenleri katıldı.

Eğitim çalışmasının açılış konuşmasını yapan Edibe Şahin, atık yönetimi için oluşturulan birliğin yapacağı çalışmalar ilin geleceği için önemli bir adım olduğunu söyledi.

Tunceli Belediyesi olarak 2011 yılında başlatılan kanalizasyon arıtma projesinin bu yıl tamamlanarak hizmete açılacağını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"İlimizde yıllardır vahşi depolama sistemiyle çöplerimizi depoluyoruz. 2011 yılında katı atık yönetim birliğimizi ve tüzüğümüzü oluşturduk. Bu birliğin neler yapacağını belirlemek için 19- 23 Mart 2012 tarihleri arasında Fırat Kalkınma Ajansının desteği ile 5 günlük eğitim çalışması yapacağız. İlimizin ve ilçelerimizin katı atığını toplayacak ve işleyecek modern bir katı atık sistemi oluşturacağız. Katı atık işleme tek başına merkez veya ilçe belediyelerinin altından kalkabileceği bir iş değil bu nedenle bir araya geldik. Tesisimizi kuracak ve sürekli çalışır bir halde tutacağız."

Konuşmaların ardından katı atık yönetiminde karar destek sistemi konusunda eğitim çalışması verecek ilgili firma tarafından eğitimlere başlandı.

- TUNCELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Katı Atık Yönetiminde Karar Destek Sistemi Eğitim Çalışması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement