Kayak Merkezi Olması İçin Aladağ'a İnceleme Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Kayak Merkezi Olması İçin Aladağ'a İnceleme Yapılacak

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ı Ankara'da ziyaret ederek, Aladağ'a yapılması düşünülen Kayak merkezi hakkında bilgi vererek destek istedi.

02.01.2012 14:02

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ı Ankara'da ziyaret ederek, Aladağ'a yapılması düşünülen Kayak merkezi hakkında bilgi vererek destek istedi. Baykan ise Aladağ'a önümüzdeki günlerde inceleme ekibi göndereceklerini bildirdi.

Acar, Spor Genel Müdürü Baykan'a ziyaretinde, birçok yönden gelişme kaydeden Derbent'te sportif faaliyetleri de geliştirme arzusunda olduklarını ifade ederek,

"Böyle önemli bir teşkilatın Genel Müdürülük makamında bir hemşehrimizin bulunmasından onur duyuyoruz" dedi.

"Derbent'in 2 bin 385 rakımlı Aladağ'ı kayak sporu için son derece uygun görülüyor. Bununla ilgili olarak çalışmalarımız devam ediyor" diyen Acar, şunları kaydetti:

" Konya'nın en çok kar düşen dağlarından biri olan Aladağ hem bu yönüyle hem de Konya merkeze 50 kilometre mesafede olmasıyla son derece avantajlı. Yapılacak kayak merkezi sadece Derbent'i değil, Konya'yı da kayak sporu açısından bir cazibe merkezi haline getirecektir."

Futbol ve voleybolun yanı sıra birkaç amatör spor dalında daha faaliyet göstermeyi planladıklarını anlatan Acar, "İlçemizde altyapı ve şehircilik anlamında önemli hizmetler yaptık. Kültürel ve sportif faaliyetlere de önümüzdeki zaman diliminde daha bir özen göstereceğiz. İlçemizin, insanımızın buna ihtiyacı var" diye konuştu.

Baykan'da sporun gelişmesi için çaba gösterdiklerini ifade ederek, "Türkiye genelinde, bütün illerimizde sporun en güzel şekilde icra edilmesi için tüm imkanlarımızla çaba gösteriyoruz. Konya'da bu çalışmalarımız içinde yer alıyor. Konya'da işin ehli olduğunu bildiğimiz arkadaşlar işin başında bulunuyor. Gelen talepleri zaman içinde karşılamaya gayret edeceğiz" dedi.

Baykan, dağın coğrafi yapısı ve yıllık kar miktarının önemli olduğunu belirterek, kayak merkezi yapılması önerilen Aladağ'da önümüzdeki günlerde inceleme yaparak karar verileceğini aktardı.

Acar, ziyaretin sonunda spora verdiği önemli katkılarından dolayı Baykan'a çini tabak hediye etti.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayak Merkezi Olması İçin Aladağ'a İnceleme Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement