Kaymakamın 'Gizli Çekim' İddiası Valilikce Yalanlandı - Son Dakika
Güncel

Kaymakamın 'Gizli Çekim' İddiası Valilikce Yalanlandı

Kaymakamın \'Gizli Çekim\' İddiası Valilikce Yalanlandı

Hatay Valiliği, şehit ailesine kameralar önünde haber veren Kaymakamın, gizli çekim yapıldığı yönünde bilgilendirmesinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

17.09.2015 16:17  Güncelleme: 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay Valiliği, şehit ailesine kameralar önünde şehit haberini veren Hassa Kaymakamı Mustafa Pala'nın 'Gazeteciler gizli çekim yapmış' açıklamasının yeterli inceleme olmadan yaptığını, hakkında soruşturma açıldığını duyurdu.

BAŞBAKAN SORUŞTURMA TALİMATI VERDİ

Hassa Kaymakamı Mustafa Pala'nın şehit polis Mehmet Tuhal'ın ilçeye bağlı Yukarıbucak Mahallesi'nde oturan babası Mehmet ile annesi Feride Tuhal'a acı haberi kameralar önünde ve uygun olmayan bir şekilde vermesi kamuoyundan büyük tepki çekti. Başbakan Ahmet Davutoğlu da soruşturma açılması talimatı vermişti.

YETERLİ İNCELEME YAPILMADAN AÇIKLAMADA BULUNULDU

Hatay Valiliği'nin ilk incelemesi tamamlandı ve Kaymakam'ın beyanına dayanılarak dün Valilik'ten ve Kaymakamlık'tan yapılan açıklamada gazetecilerin hedef alınması ile ilgili bilginin, yeterli inceleme yapılmadan verilmiş olmasından kaynaklandığı belirtildi.

VALİLİK KONUYLA İLGİLİ YENİ AÇIKLAMA YAYINLADI

Valiliğin internet sitesinden yapılan açıklamada Kaymakam Pala hakkında inceleme başlatıldığı belirtilerek şöyle denildi:

" Hakkari'de şehit olan polis memuru merhum Mehmet Tuhal'ın şehadet olayının ailesine haber verilmesi sırasında yaşanan tartışmalarla ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

"ÜST MAKAMLARA YANLIŞ BİLGİ VERMİŞ"

Hassa Kaymakamı Mustafa Pala hakkında; Şehit Mehmet Tuhal'ın şehadetinin ailesine haber verilmesi sırasında, basın mensuplarının da bulunduğu kalabalık bir ortamda şehit yakınlarına bilgi verilerek özensiz davranıldığı, şehit yakınlarına haber verilmesi sırasında çekilen fotoğrafların Kaymakamlık internet sayfasında yayınlanarak gereksiz tartışmalara sebep olunduğu, yaşanan hadiseler hakkında gerekli incelemeyi yapmadan 'Gizli çekim yapıldığı' şeklinde üst makamlara eksik bilgi verildiği, yukarıda belirtilen hususları incelemek ve gerekiyorsa disiplin yönünden soruşturmak üzere bir vali yardımcısı görevlendirildiği, yapılacak inceleme ve soruşturma neticesinde tespit edilecek hususların kamuoyu ile ayrıca paylaşılacağı hususları kamuoyuna saygı ile duyurulur."

'GİZLİ ÇEKİM YAPILDI' DİYEREK GAZETECİYİ HEDEF GÖSTERDİ

Kaymakam Pala, şehit haberini aileye vermesi sırasında birçok flaş patlmasına rağmen çekimin 'Gizli yapıldığını' söyleyerek ilçedeki bir gazeteciyi hedef göstermiş, ancak 3 ayrı ajans ile Kaymakamlık basın görevlisinin aynı yerde çekim yaptığı görüntülerin incelenmesi ile ortaya çıkmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaymakamın 'Gizli Çekim' İddiası Valilikce Yalanlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Malatyalı44: Kaymakam kadar sende suçlusun suçlusun VALİ EFENDİ SEN NE AYAKSIN DÜN SENİN VALİLİKTE ARIŞtırma yapmadan gizli çekim diyordu eğer devlet işini tam yapıyorsa bu VALİYİDE GÖREVDEN UZAKLAŞTIRSIN 2 0 Yanıtla
  • Hassalıyım: Kaymakam terör propagandası yapıyor 0 1 Yanıtla
  • birisi: Hadi ordan 1 0 Yanıtla
  • SAÎT: yalan yalan.Balik baştan kokar derlerya sizinkide tam o nesele. 0 0 Yanıtla
  • aaaaa: tv. den bakinca fotaraflarin ışıkları patliyor cahil adam bile gorur fotoraflarin kameranin cektini salak yerine koyuyor milleti madem gitme sehit evine bilgili bir adam gitsin anneye cok uzuldum ne oldunu bile anlamiyor gazeticilerden AllAh sabir versin 0 0 Yanıtla

Advertisement