Kaymaz Kuru Fasulye Festivali Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kaymaz Kuru Fasulye Festivali Yapıldı

Kaymaz Kuru Fasulye Festivali Yapıldı

Her yıl Mayıs ayı içerisinde düzenlenen geleneksel Kaymaz Kuru Fasulye Festivalinin 15.Kaymaz Subaşı mesire alanında yapıldı.

21.05.2012 10:38

Her yıl Mayıs ayı içerisinde düzenlenen geleneksel Kaymaz Kuru Fasulye Festivalinin 15. Kaymaz Subaşı mesire alanında yapıldı.

Festivale, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Sivrihisar Kaymakamı Hüseyin Çakırtaş, Sivrihisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Albay Ahmet Solak, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan, AK Parti Sivrihisar İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Sezer, çevre ilçe ve Belde Belediye Başkanları, siyasi partilerin temsilcileri ve kalabalık halk topluluğu katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Kaymaz Belediye Başkanı Ömer Geyik, "Büyük Önder Atatürk'ün söylediği gibi 'Bilelim ki milli benliğini bilmeyen milletler başka milletlere yem olurlar' sözü doğrultusunda festivalimizdeki amacımız din, ırk, yaş, cinsiyet, siyaset ayrımı yapmadan toplumsal dayanışmanın artması, birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştirmektir. Bu vesileyle festivalimizin hazırlanmasında bizlere hiçbir katkısını esirgemeyen Koza Altın İşletmeleri A.Ş. ve emeği geçen herkese teşekkür ederim"

dedi.

Kuru fasulye yemeği

Milletvekili Ülker Can ve Burhan Sakallı tarafından halka dağıtıldı. Misafirlere Festivale adını veren meşhur Kaymaz Kuru Fasulye yemeği ve etli pilav ikram edildi.

Festivale katılan Sanatçılar Hakan Tosun, Ankaralı Ayşe ve Oğuz Yılmaz tarafından verilen konser katılanlar tarafından coşkuyla izlendi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymaz Kuru Fasulye Festivali Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement