Kazakistan'da "10 Kasım Anılarla Atatürk" konulu fotoğraf sergisi açıldı - Son Dakika
Güncel

Kazakistan'da "10 Kasım Anılarla Atatürk" konulu fotoğraf sergisi açıldı

Kazakistan\'da "10 Kasım Anılarla Atatürk" konulu fotoğraf sergisi açıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84. yılında Kazakistan'ın başkenti Astana'da "10 Kasım Anılarla Atatürk" konulu fotoğraf sergisi düzenlendi.

10.11.2022 15:19  Güncelleme: 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84. yılında Kazakistan'ın başkenti Astana'da "10 Kasım Anılarla Atatürk" konulu fotoğraf sergisi düzenlendi.

Astana Yunus Emre Enstitüsünce (YEE) gerçekleştirilen serginin açılış törenine, Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Ufuk Ekici, YEE Denetleme Kurulu üyesi ve eski CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Kazakistan Savunma Bakanlığı Bölüm Başkan Yardımcısı Tölegen Bölecanov'un yanı sıra Kazak milletvekilleri, yabancı misyon temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Astana'daki Askeri Tarih Müzesi'nde gerçekleştirilen törende, konuklara Atatürk'ün kendi sesinden video gösterildi.

Kazakistan Silahlı Kuvvetleri Askeri Bandosu'nun Atatürk anısına çaldığı askeri marş da ziyaretçilerden büyük beğeni topladı.

"10 Kasım Anılarla Atatürk" konulu fotoğraf sergisinin açılış töreninde, Atatürk'ün sevdiği parçalar da seslendirildi.

"Açılışa ilgi yüksek"

Büyükelçi Ekici, tören sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, böyle bir müzede Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğraflarından oluşan serginin ziyaretçilere açılmasının çok önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Atatürk, Kazakistan'da tanınıyor, biliniyor ve seviliyor. Bundan dolayı 10 Kasım'da bu serginin açılması hem Kazak kardeşlerimizin Atatürk'ü tanıması bakımından hem de Gazi Mustafa Kemal'in bize göstermiş olduğu yolu tekrar hatırlamamız açısından da önemli. Açılışa ilgi yüksekti, bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, yurdumuz için hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum."

YEE Denetleme Kurulu üyesi ve eski CHP İstanbul Milletvekili Özgündüz de 10 Kasım'da Atatürk'ü Kazakistan'da anmanın insana ayrı bir duygu kattığını söyledi.

Astana'daki Atatürk'ün Orta Asya'daki en büyük anıtına çelenk bıraktıklarını aktaran Özgündüz, "Bu vesileyle o anıtın yapımında emeği geçenlere teşekkür ederiz. Atatürk'ü, Kazak halkına daha yakından tanıtmak amacıyla düzenlediğimiz bu sergide devlet adamı Atatürk, asker adamı Atatürk, diplomat Atatürk, öğrenci Atatürk, savaş meydanında Atatürk gibi her haliyle fotoğrafları yer aldı." ifadesini kullandı.

Özgündüz, Atatürk'ü dost ve kardeş ülkeler olan Orta Asya Türk Cumhuriyetleri'nde, Kafkasya'da, Balkanlar'da ve elbette dünyada tanıtmak istediklerini vurgulayarak, YEE olarak Atatürk'ü daha yakından tanıtmak için çeşitli etkinliklerle çalışmaları sürdüreceklerini kaydetti.

Türk Tarih Kurumu arşivinden seçilen Atatürk'ün 40 fotoğrafının yer aldığı sergi, bir ay boyunca ziyaretçilere açık olacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kazakistan'da '10 Kasım Anılarla Atatürk' konulu fotoğraf sergisi açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement