Keşan'daki Okul Öncesi Öğrencileri Kütüphane ile Buluştu - Son Dakika
Yerel

Keşan'daki Okul Öncesi Öğrencileri Kütüphane ile Buluştu

Keşan\'daki Okul Öncesi Öğrencileri Kütüphane ile Buluştu

Edirne’nin Keşan ilçesinde okul öncesi eğitime dikkat çekmek ve öğrencilere daha erken yaşta okul öncesi eğitim vermek, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kütüphanelerin zenginlik olduğu bilincinin kazandırılması amacıyla ’Okul Öncesi Kütüphanelerde Buluşuyor’ isimli etkinlik düzenlendi.

10.01.2015 09:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'nin Keşan ilçesinde okul öncesi eğitime dikkat çekmek ve öğrencilere daha erken yaşta okul öncesi eğitim vermek, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kütüphanelerin zenginlik olduğu bilincinin kazandırılması amacıyla 'Okul Öncesi Kütüphanelerde Buluşuyor' isimli etkinlik düzenlendi.

Keşan İlçe Halk Kütüphanesi Çocuk Bölümü'nde başlayan etkinliğe, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, Keşan İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Bülend Dizdaroğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler, okul öncesi eğitim gören öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından başlayan etkinliğin açılış konuşması, Bülend Dizdaroğlu tarafından yapıldı. Okul Öncesi Kütüphanelerde Buluşuyor etkinliğinde, yıl boyunca tüm ana sınıfı öğrencilerini kütüphane ile buluşturacaklarını dile getiren Dizdaroğlu, "Burada en önemli amacımız, kitap ve kütüphane alışkanlıklarının küçük yaşta kazanılmasıdır. Bu nedenle etkinliğe ayrı bir önem veriyoruz. Etkinliğe destek olan başta Kaymakamımız olmak üzere, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve tüm kurumlara teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra söz alan Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, Kaymakam Bekir Dınkırcı önderliğinde, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Keşan İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ve Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan Okul Öncesi Kütüphanelerde Buluşuyor etkinliklerinin, dönem boyunca süreceğini bildirerek, "2. dönem boyunca, her hafta bir okulumuzun okul öncesi öğrencileri ile kütüphanede bir araya gelip, öğrencilerimizi erken yaşta kitap ile buluşturmayı ve kütüphanelerimizin bir zenginlik olduğunu fark etmelerini amaçlıyoruz. Bu etkinlikler yoluyla okul öncesi eğitime dikkat çekmek suretiyle, öğrencilerimizi okul öncesi eğitime yönlendirmeyi, Türkiye ortalamasının üstünde olan yüzde 92'lik okullaşma oranımızı da daha üst seviyelere çıkartmak istiyoruz. Bu etkinlikler ile 997 öğrencimizi 2. dönem sonuna kadar kütüphanemizi ile buluşturacağız" diye konuştu.

"997 OKUL ÖNCESİ ÖĞRENCİMİZ VE 26 OKULUMUZ BU ETKİNLİKLERDEN FAYDALANACAKTIR"

Programda konuşan Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ise, etkinliklerin her Çarşamba günü bir okulun okul öncesi öğrencilerinin katılımı ile kütüphanelerde, değişik etkinlikler ve oyunlar yapılarak ikinci dönem sonuna kadar devam edeceğini ifade etti. Toplamda 997 okul öncesi öğrencinin ve 26 okulun etkinliklerden faydalanacağını belirten Kaymakam Dınkırcı, "Bu etkinlikleri düzenlemekteki amacımız, okul öncesi eğitime dikkat çekmek, okul öncesi okullaşma oranını arttırmak çocuklarımızı daha erken yaşta okul öncesi hizmeti ile buluşturmak ve erken yaşta kitap okuma alışkanlığını kazandırmaktır. Öğretmen, öğrenci ve veli koordinasyonu arttırılarak, gelecek nesillerin kitap okuyan, okumayı seven bireyler olacaktır" ifadelerini kaydetti.

MİNİK ÖĞRENCİLERİN HAZIRLADIĞI GÖSTERİLER İLGİ İLE İZLENDİ

Yapılan konuşmaların ardından, Merkez Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan halk oyunları gösterileri, Abdül Şavur İlkokulu Anasınıfı öğrencilerinin hazırladığı gösteri, Kurtuluş İlkokulu Anasınıfı öğrencilerinin hazırladığı oyun, müzik ve şiir gösterileri, Safiye Erol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Anasınıfı öğrencilerinin hazırladığı hikaye dinletisi, izleyiciler tarafından ilgi ile izlendi. Etkinlik sonunda, öğrencilere kitap hediye edildi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keşan'daki Okul Öncesi Öğrencileri Kütüphane ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement