KESK Diyarbakır'da Kobani İçin İş Bıraktı - Son Dakika
Güncel

KESK Diyarbakır'da Kobani İçin İş Bıraktı

KESK Diyarbakır\'da Kobani İçin İş Bıraktı

KESK'e bağlı Tüm-Bel Sen, BES, Eğitim Sen ve diğer sendikalar IŞİD saldırıları altındaki Kobanê'de yaşanan direnişe dikkat çekmek için iş bıraktı.

09.10.2014 22:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan KESK üyeleri, alkışlar, zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde Dağkapı Meydanı'na kadar yürüdü.

Meydanda bir açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü ve Tüm-Bel Sen Diyarbakır Şube Başkanı Muhsin Uyanık, 15 Eylül'den bu yana Kobanê devam eden direnişi KESK adına selamladıklarını söyledi. Kobanê'nin aynen Stalingrad'ın Nazilere karşı 163 gün direnmesine benzer bir süreç geçirdiğini ve Nazilerin askeri-teknolojik üstünlüğüne rağmen yenildiğini hatırlatarak, "Direnişin sürdüğü Kobanê'nin eskiden küçücük bir şehir olduğuna dikkat çeken Uyanık, "Kobanê bugün dört parça Kürdistan'dır. Kobanê Kürt halkının onurudur. Kobanê'nin her yaşamsal anının yanındayız. IŞİD çetelerine bırakılıp katledilmesini beklemeyeceğiz" diye konuştu.

Hükümetin bir yandan çözüm sürecini yürüttüğünü bir yandan Kobanê direnişini yok etmeye çalıştığını ifade eden Uyanık, bir an önce Kobanê'nin insani taleplerinin karşılanması gerektiğini dile getirdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel KESK Diyarbakır'da Kobani İçin İş Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement