Kıbrıs ve Ege Belediyeleri Kardeş Oluyor - Son Dakika
Yerel

Kıbrıs ve Ege Belediyeleri Kardeş Oluyor

Kıbrıs ve Ege Belediyeleri Kardeş Oluyor

KKTC-Türkiye Yatırım İmkanları İşbirliği Fuarı ve Sempozyumu dahilinde Kıbrıs'ta bulunan Kıyı Ege Belediyeler Birliği heyeti, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği'ni ziyaret etti.

28.04.2012 13:05

KKTC- Türkiye Yatırım İmkanları İşbirliği Fuarı ve Sempozyumu dahilinde Kıbrıs'ta bulunan Kıyı Ege Belediyeler Birliği heyeti, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği'ni ziyaret etti.

Yapılan ziyarette, Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'un yanı sıra Yeni Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova ile Birlik Genel Sekreteri Hurşit Akdemir de hazır bulundu.

Trakya Kent Belediyeler Birliği üyelerinin de katıldığı ziyarette, Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği arasında kardeş birlik olma kararı alındı. Görüşme de, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar ve yönetimi Türkiye'ye davet edildi. İki birlik başkanları ayrıca, mayıs ayı içinde temasların genişletilerek, kardeş birlik olunması ve ardından ise Kıbrıs ve Kıyı Ege belediyeleri arasında kardeşlik için yasal düzenlemelerin araştırılması kararı aldı.

Mayıs ayı içinde yasal bir önlem yoksa yapılacak protokol anlaşmayla kardeş birlik ve daha sonra belediyelerin kardeş olması için gereken yapılacak diyen Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı ve Narlıdere Belediye Başkanı Batur, "Kıbrıs'ta, Türk Belediyeleri Birliği Başkanı Sayın Mahmut Özçınar'ın misafirperverliğine teşekkür ediyorum. Yavru vatan bizler için ayrı bir öneme sahiptir. Oradaki belediyelerle ve tabii ki birlikle ilişkilerimizi, sosyal ve kültürel diyaloglarımızı genişletmek için elimizden geleni yapacağız. Mayıs ayı içinde de kendilerini bizler misafir edip, bu dostluğun bu birlikteliğin belgelenmesi için işe koyulacağız" diye konuştu.

Yapmış oldukları davet sonucunda fuar ve sempozyum programlarına katılmak üzere Türkiye'den giden ve Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği'ne nezaket ziyareti gerçekleştiren belediye başkanları ile Birlik yetkililerinin, kendisini son derece memnun ve mutlu ettiğini belirten Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı ve Kıbrıs Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, kısaca Birliğin tanıtımını yaparken, Belediyeler Birliği olarak bu zamana kadar gerçekleştirdikleri çalışma faaliyetlerini misafirlere aktardı.

Kendilerine yapılan bu anlamlı ziyaret için herkese tek tek teşekkür eden Başkan Özçınar, Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, TRAKYAKENT Kültür Komisyonu Başkanı ve Kavaklı Belediye Başkanı İnci Tunç ile Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova'ya, Kıbrıs hatırası olarak çeşitli hediyeler takdim etti.

(ERG-

28.04.2012 12: 45: 40

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kıbrıs ve Ege Belediyeleri Kardeş Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement