Kim Ne Dedi? - Son Dakika
Spor

Kim Ne Dedi?

Kim Ne Dedi?

Spor yazarları, Fenerbahçe'nin Kadıköy'de Galatasaray'ı 2-0 yendiği maçın ardından ne yorum yaptı?

11.11.2013 11:55

Rıdvan Dilmen - Sabah

Öncelikle iki takımın kalitesinin altında bir oyun oynandı. Daha kaliteli bir futbol bekliyorduk. Maçtan önce Fenerbahçe, kamuoyunun favorisiydi. Ama Roberto Mancini için de favoriymiş Fenerbahçe. Orta sahada göbekte Ceyhun Gülselam, solda Melo ve sağda da Selçuk. Bu orta sahanın yanısıra solbekte de bir stoper; Dany vardı. Bunun karşılığı şu: A- Mancini ya 1-0 kazandıkları kupanın ilk maçının rövanşını oynamak için Kadıköy'e gidiyor. B- Puan durumunda altı puan önde olan takım Fenerbahçe değil de Galatasaray. G.Saray'ın hocası Roberto Mancini, Kadıköy'e 1 puana gelmiş, çok net... Zaten oyunun sonlarına doğru Ceyhun'u çıkarıp Engin'i oyuna alması, Semih'i çıkarıp Aydın'ı sokması maç öncesi düşüncesini ortaya çıkarıyor. Sarı-lacivertli takım, bu sezon iyi gidiyor, iyi de maçlar oynadı. Dün iyi oynamadı ama çok mücadele etti.

Oynayan kazandı

Maça kontrollü başlamasına rağmen daha etkili olan taraf Fenerbahçe'ydi ilk yarıda.

Uğur Meleke - Milliyet

Önceki Cuma Konyalı Recep-Ömer-Gekas üçlüsü, Galatasaray savunmasının renkli ambalajını kazıdılar, pahalı ve gösterişli oyuncu grubunun dibinden önemli bir arızayı gün yüzüne çıkardılar: Büyük uğraşlarla alınan Chedjou dahil Galatasaray savunmasının hemen hiçbir parçası geriden güvenli çıkamıyor. Defolarıysa genelde isabetli uzun paslarıyla Muslera çözüyor. Uruguaylı kaleci Konya önünde iyi bir gününde olmayınca işler bozuldu tabii. Bozuk işler onun yokluğunda Fenerbahçe önünde de sürdü. Dün daha ilk çeyrekte Eray'a oynanan bir geri pası genç kaleci Emre Belözoğlu'na teslim edince savunmanın da ona dönme seçeneği ortadan kalktı otomatik olarak.

Mehmet Demirkol - Fanatik

Fenerbahçe'nin en iyi oynadığı maçlardan biri değil bu. En iyi derbi oyunlarından biri de değil. Dün kazanması sahaya koyduğu karakterle alakalı daha çok... Bu Galatasaray'da hiç yoktu. Hiç reaksiyon veremediler... İstediklerini belli eden Fenerbahçe'ydi. Galatasaray'da bu yoktu. Çünkü 2 senedir bu tip kritik anlarda bunu yapan hep Terim'di. Kopenhag maçında hep önde oynayıp hiç maçı kazanacakmış gibi olmayışı da aynı... Bu maçta penaltıda dahi bitirici olamayışı da.

Derbi sosyal medyayı salladı

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbi mücadelesi, sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı.

Ahmet Çakar - Sabah

Galatasaray için çok şey kaybedildi. Hafta içi Kopenhag'da ve dün gece Kadıköy'de alınan mağlubiyetler G.Saray'ın ideallerine büyük zarar verdi. Tüm bu işlerin baş sorumlusu Fatih Terim'i zamansız ve gereksiz bir şekilde yollayan G.Saray yönetimidir. Dün gece G.Saray'a bakıyoruz tek gol pozisyonu yok. Hatta G.Saray taraftarını heyecanlandıracak bir tek hareket bile yok. Ama yenilen tuhaf goller, verilen manasız pozisyonlar var. Önce Chedjou'dan bahsedelim... Bu kaçıncı hatası. Her maçta sonuca etkili hatalar yapıyor. Topa kafa vurmak için yere yatıyor, bilerek isteyerek topu elle oynuyor ve takımın mağlup duruma düşmesine sebep oluyor. Burak sol tarafı iyice yadırgamış. Oyunda var mı yok mu belli değil. Üstelik çok mutsuz. Dany'den sol bek yaratma uğraşı beyhude bir uğraş.

Güntekin Onay - Vatan

Türkiye'nin derbilerinde farklı dinamikler var. Teknik, taktik, kalite vs. hepsi palavra... 1: Daha çok isteyeceksin 2: Agresif olacaksın 3: Fiziksel olarak güç, mental olarak kararlılık göstereceksin. 4: İkili mücadelelerde her zaman ayakta kalmaya çalışacaksın. F.Bahçe dün akşam bunları sahaya yansıtan taraftı. Onun dışında güçlü bir oyun yapısı, kaliteli bir futbolu yoktu. Seyirci itti, takım cevap verdi. Yüreğini ortaya koymak yetti. Alves ve Egemen, Drogba'ya top aldırmadı. Mehmet Topal sahanın en iyisiydi. Burak Yılmaz sol kanatta kayıpları oynadı. Bruma silik ve etkisiz kaldı. MancInI sol bek olarak Dany, savunmanın önünde Ceyhun tercihleriyle zaten rakibi kilitlemeye çıkmıştı. Tek bir pozisyon bile üretemedi.

Kadıköy klasiği

Süper Lig'in 11. haftasında lider Fenerbahçe'ye konuk olan Galatasaray, Kadıköy'de 14 yıldır yenemediği rakibine mağlup oldu.

Metin Tekin - Sabah

Önce şunu söylemek istiyorum: Evet, iki teknik adam da kafalarında maç öncesi bir senaryo, bir strateji belirlediler ama gerçekten böylesi isimlerin yer aldığı bir sahada futbol becerileri ve futbol keyfi seyretme anlamında çok yetersiz bir maçtı. Fenerbahçe maçı 2-0 kazanmış olsa bu iki takım için de geçerliydi. Dün akşamki maçın karakteri mücadele ve stresti...Önce, Ersun hocanın penceresinden baktığımızda, diğer maçlara göre belki orta sahanın pas becerisini yükseltmek için Emre ve Cristian'ı sahaya sürmüştü. Ama hücum zenginliğini yine her zamanki gibi Webo-Sow-Kuyt üzerinden planlıyordu.

Alaattin Metin - Akşam

Oyunun başında Dany'ın Gökhan'ı düşürmesine trübünlerin penaltı diye alaya kalkmasını, Fenerbahçeli futbolcunun  hakemin yanına giderek " penaltı üzerine yemin etmesini" bir kenara bırakıyorum. Chedjou'nun ayağının kayıp yere düşmesine ve sonra da eli ile topla oynaması zeminin kötü ve  kaygan olmasının bir azizligi. Çünkü  oyun başladıgı vakit topu kontrol edemeyen ve yere düşen  o kadar ok oyuncu vardı ki. Bu garipligi merak edenler "ne oluyor" diye bırbırlerine bakarken sonunda kötü zeminin kayganlığına  bağlandı. Bunu da söyleyenler futbol hocaları. Bu golden sonra Fenerbahçe'nın durgun oyununun önüne hırç gecince sahada futbol oynayan tek takım Fenerbahçe idi. Galatasaray'ın Durogba'nın iki duran top ve penaltı dışında pozisyonu bile yoktu.

Kadıköy'de sürpriz konuk

Chelsea'nin başarılı forvet oyuncusu Demba Ba, Senegal Milli Takımı'ndan arkadaşı Sow'u izlemek için derbide Kadıköy'deydi.

Ziya Şengül - Star

Saracoğlu'nda Fenerbahçe, üst üste 15. derbi zaferini yaşayarak, Galatasaray'a karşı yenilmezliğini devam ettirdi. Fenerbahçe oyuna iyi başlayan topu ayağa oynayarak, rakibine üstünlük sağlayan olarak gözüktü. Alves ile Egemen'in mükemmel savunma anlayışlarının yanı sıra Drogba'ya hava toplarında hiç şans vermediler. Savunmanın solunda oynayan Caner, mükemmele yakın bir oyun sergilerken Gökhan Gönül de hücumdaki görüntüsü ile Galatasaray'ın savunmasının solunu zaman zaman yol geçen hanına çevirdi. İlk yarı Aurelien Chedjou'nun gereksiz yaratmış olduğu penaltı ve penaltıyı gole çeviren Emre Belözoğlu ile Fenerbahçe öne geçen oldu. İkinci yarı Kuyt'ın yerine oyuna giren Emenike, akıllara durgunluk verecek şekilde kötü bir futbol sergiledi. Sow ile Webo da o kadar fazla ofsayta düştü ki, olası gol pozisyonlarını heba eden oldular. Cristian Baroni'nin atmış olduğu ikinci golde ise neredeyse maçın kaderini belirleyen oldu.

Serdar Tatlı - Fanatik

4. dakikada Gökhan Gönül, Dany'nin elini vücudunda hissettiği an, kendini çok kolay yere bıraktı. Penaltı yoktu! Devam kararı doğru oldu. 22. dakikada Chedjou kendi veya alanı içerisinde dirseğiyle topa bilerek oyunuyor. Verilen penaltı ve Chedjou'ya gösterilen sarı kart yerindeydi. 26 ve 29. dakikada birbirine benzer 2 pozisyonda da Caner, Eboue'ye kayarak Webo'da Selçuk'a kayarak sert harekette bulundu. Bu pozisyonlarda sarı kart olmalıydı. 57. dakikada Galatasaray ceza alanı içerisinde Semih, kayarak kolunu geriye götürüp pozisyonun penaltı olmasına engel oldu. Köşe vuruşu kararı doğru bir seçimdi. 66. dakikada Emenike, Galatasaray ceza alanı içerisinde şeklen ofsayttı. Webo, topa hareketlendiği anda Engin Baytar ofsaytı bozan isim oldu. Emenike'nin, topa hareketlendiğini gören Webo eliyle, 'dur' işareti yapıp, topu Baroni'ye pas olarak verdi. Gol kararı bana göre doğruydu. 90. dakikada Mehmat Topal, elini ceza alanı içerisinde açarak topa engel oldu. Burdaki karar da doğruydu.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Kim Ne Dedi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement