Kırıkkale'de 'Leonardo da Vinci Hareketlilik" Projeleri - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale'de 'Leonardo da Vinci Hareketlilik" Projeleri

Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri kapsamında Kırıkkale Atatürk Sağlık Meslek Lisesinin de yerel ortağı olduğu “Hemşirelik Alanı Öğrencilerine Hasta ve Yaşlı Bakımında Mesleki Eğitim” projesinin, Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edildiği belirtildi.

08.01.2014 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri kapsamında Kırıkkale Atatürk Sağlık Meslek Lisesinin de yerel ortağı olduğu "Hemşirelik Alanı Öğrencilerine Hasta ve Yaşlı Bakımında Mesleki Eğitim" projesinin, Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edildiği belirtildi.

Proje kapsamında, Kırıkkale Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik Bölümünde eğitim gören 10 öğrenci ve öğretmenler Selma Tufan,  Nazlı Tuna Çek Cumhuriyeti'ne gidecekler.

Kırıkkaleli öğrencilerin, Çek Cumhuriyeti'nde 2 hafta süreyle Hasta ve Yaşlı Bakımı konusunda teorik ve pratik mesleki eğitimi alıp, proje kapsamında ilgili kurumlarda uygulama yapacakları kaydedildi.

Okul Müdürü Murat Özsoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu proje ile hemşirelik bölümünde eğitim gören öğrencilerin hasta ve yaşlı bakımındaki mesleki bilgi, beceri, tutum ve davranışlarını geliştirmeleri, iş hayatına uyumları, gerçek hizmet ortamında yetişmeleri ve okullarda olmayan tesis, araç gereci tanımaları ve mezun olduklarında iş sahibi olmalarının amaçlandığını söyledi.

Müdür Özsoy, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında Avrupa'ya gidecek proje ekiplerinin Avrupa'daki proje çalışmalarından en iyi şekilde yararlanabilmeleri için mesleki, kültürel ve yabancı dil açısından hazırlık çalışmaları yapılmaktadır. Refakatçi öğretmen ve katılımcı öğrencilerin katıldığı hazırlık toplantılarında Çek Cumhuriyeti'nde yapılacak proje faaliyetleri, konaklama, ulaşım, pasaport, uçak bileti, seyahat sigortası, havaalanlarında izlenecek prosedürler, yurt dışında dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında ayrıntılı bilgiler verilmektedir." - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırıkkale'de 'Leonardo da Vinci Hareketlilik' Projeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement