Kırıkkale Şehit Polisler Kaya ile Gündoğan Kırıkkale'de Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale Şehit Polisler Kaya ile Gündoğan Kırıkkale'de Toprağa Verildi

Kırıkkale Şehit Polisler Kaya ile Gündoğan Kırıkkale\'de Toprağa Verildi

Iğdır'ın, Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polis memurlarını götüren servis minibüsünün geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yola döşenen patlayıcıların uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit olan polislerden 22 yaşındaki polis memuru Bekir Ferhat Kaya ile 28 yaşındaki Nebi Gündoğan, baba ocağı Kırıkkale'de düzenlenen törenle göz yaşları eşliğinde toprağa verildi.

09.09.2015 16:33

Iğdır'ın, Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polis memurlarını götüren servis minibüsünün geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yola döşenen patlayıcıların uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit olan polislerden 22 yaşındaki polis memuru Bekir Ferhat Kaya ile 28 yaşındaki Nebi Gündoğan, baba ocağı Kırıkkale'de düzenlenen törenle göz yaşları eşliğinde toprağa verildi. Şehit polisin annesi ve ve kısa dönem asker olan abisinden asker selamı verildi.

Kırıkkale Nur Camiinde öğle namazına müteakip şehit polislerin cenaze namazına Vali Ali Kolat, AK Parti milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Kırşehir Milletvekili Abdurrahman Çalışkan, MHP Milletvekili Seyit Ahmet Göçer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, şehitlerin yakınları ve kalabalık bir vatandaş grubu katıldı.

ŞEHİT POLİSE ANNESİ VE KARDEŞİNDEN ASKER SELAMI

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nden Kaya ailesinin evine getirilen cenazede helallik istendi. Bu sırada yakınları gözyaşlarını tutamazken, anne Gülay oğluna asker selamı verip uğurlarken Yozgat da öğretmen olan ve kısa dönem Kıbrıs da askerlik yapan Osman Kaya, kardeşinin polis şapkasını elinden düşürmeyerek, "Ben de askerim, hadi gelin. Askerim, hakkını helal et bize Bende askerim. Birini verdiysek, ikinciyi de veririz. Kardeşim şerefi ile gidiyor. Cennet kokusu aldı" dedi.

Cami avlusuna getirilen cenazelerle birlikte kalabalık bir vatandaş grubu tarafından bölücü örgüt aleyhine protestolar sürerken, her iki şehit yakınları göz yaşları ile birlikte şehitlerin tabutları başında ağıtlar yakıp, "Bitsin artık bu kan. Yukarıdakiler siz hala ne yapıyorsunuz?. Bu kan akmalara ne zamana kadar izin vereceksiniz" dediler.

Cenaze namazı sonrasın polis memuru Bekir Serhat Kaya, Kırıkkale şehitlik mezarlığına, polis memuru Nebi Gündoğan ise Balışeyh ilçesine bağlı Akçakavak köyünde toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale Şehit Polisler Kaya ile Gündoğan Kırıkkale'de Toprağa Verildi - Son Dakika


Advertisement