Kırıkkale Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan'dan 'Nafaka' Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan'dan 'Nafaka' Açıklaması

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan'dan 'nafaka' açıklamasıKırıkkale'de konuşan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan, Bir ömür boyu nafaka verilmesi konusu, yoğun bir şekilde eleştiriye uğruyordu.

21.04.2018 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan'dan 'nafaka' açıklaması

Kırıkkale'de konuşan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan, Bir ömür boyu nafaka verilmesi konusu, yoğun bir şekilde eleştiriye uğruyordu. Şimdi bu konu Adalet Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ortak olarak gündemine geldi dedi.

Kırıkkale ile Kırşehir Baroları tarafından Kırıkkale'de 'Aile Hukukunda HMK Uygulamaları- İstinaf' konulu seminer düzenlendi. Carmine otelde düzenlenen seminere katılan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan, toplantı öncesinde açıklamalarda bulundu.

'BELİRLİ ÖLÇÜLERE GÖRE YAPILMASI DÜŞÜNÜLÜYOR'

Yoksulluk nafakasının mevcut hukuk sisteminde süresiz olarak verildiğini ancak 1988 yılına kadar bir yıl ile sınırlı olduğunu anlatan Gençcan, şöyle konuştu Şimdi Türkiye'de yoğun eleştiri alan konulardan biri de bu nafakanın süreli hale getirilmesi gerektiği. Bir ömür boyu nafaka verilmesi konusu, yoğun bir şekilde eleştiriye uğruyordu. Şimdi bu konu Adalet Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ortak olarak gündemine geldi. Bu gündem gereğince de yoksulluk nafakasına ilişkin sınırlandırma yapılması öngörülüyor. Bu sınırlandırmanın belirli ölçülere göre yapılması düşünülüyor. 'Evlilik süresi, kusur durumu ve yaş durumu olabilir' diye. Bu tercih artık tamamen siyasi iktidarın tekelinde olan bir konu. Sonuç olarak bu sıkıntılı konuya bir çözüm getirilecek. Nafaka miktarlarının artırılması konusunda, zaten nafakanın toptan verilmesi de gündemde. Zaten kanun içerisinde bu var ama bu hak genellikle kullanılmıyor.

Kırıkkale Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan\'dan \'Nafaka\' Açıklaması
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan'dan 'Nafaka' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement