Kırklareli'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kırklareli'den Kısa Kısa

Hayvan işletmeleri denetlendi.

07.06.2014 11:54

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce hayvan işletmeleri denetlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, denetlenen 5 işletmede hayvan hastalıkları kontrolleri yapıldığı bildirildi.

Denetimlerde bir işletmeye arilik sertifikası verildiği ifade edilen açıklamada, denetimlerin süreceği kaydedildi.

-İlk yardım eğitimi

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü'nce sağlık personeline ilk yardım eğitimi düzenlendi.

Kırklareli Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen eğitime, Lüleburgaz ilçe sağlık müdürlüğü ve toplum sağlığı müdürlüğü personeli katıldı.

Sağlık Müdürlüğü ilk yardım eğitmeni Hilal Önder tarafından verilen eğitimde, hasta ve olay yeri değerlendirme, temel yaşam desteği, kanama, yaralanma, ısı dengesi bozukluğu, kırık, çıkık, burkulma, bilinç bozukluğu, zehirlenme, boğulma ve yaralı taşıma tekniklerinin uygulamalı olarak anlatıldı.

Eğitimin ardından yapılan sınavda başarılı olan 17 kursiyere ilk yardım eğitimi sertifikası verildi.

"Lider çocuk tarım kampı" düzenlendi

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce düzenlenen lider çocuk tarım kampı düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilere doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda, üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği konularında bilgilendirmek üzere 3 günlük kamp düzenlendiğini söyledi.

Keçeci, Dereköy Doğa Eğitim Merkezi'nde, Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen kampın, öğrenciler için faydalı olduğunu belirtti.

Kayıt dışı istihdamla mücadele

Kırklareli Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kayıt dışı istihdamın önlenmesi amacıyla iş yeri ziyaretlerini sürdürüyor.

SGK Kırklareli Müdür Tahsin Halcı, sosyal güvenlik bilincinin arttırılması ve kayıt dışı istihdamın önlenmesi amacıyla Kırklareli'de iş verenlerle bir araya geldi.

Halcı, ziyarette yaptığı konuşmada, kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında yapılan bütün ihbarları değerlendirdiklerini belirtti.

Denetimlerin aralıksız sürdüğünü ifade eden Halcı, kayıt dışı istihdam eden işletmelere ceza uygulamalarının ağır olduğunu kaydetti. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırklareli'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement