Kışın Kurak Geçmesi, Belediyelere Tasarruf Sağladı - Son Dakika
Güncel

Kışın Kurak Geçmesi, Belediyelere Tasarruf Sağladı

Kışın Kurak Geçmesi, Belediyelere Tasarruf Sağladı

Kış mevsiminin ağır geçtiği Doğu Anadolu Bölgesi'nde kuraklık nedeniyle yağış oranının önemli ölçüde azalması nedeniyle kar temizliği için belediye ve özel idarelerin ayırdığı milyonluk bütçelerde yüzde 50 tasarruf sağlandı.

25.02.2014 11:38

Kış mevsiminin ağır geçtiği Doğu Anadolu Bölgesi'nde kuraklık nedeniyle yağış oranının önemli ölçüde azalması nedeniyle kar temizliği için belediye ve özel idarelerin ayırdığı milyonluk bütçelerde yüzde 50 tasarruf sağlandı.

Son 20 yılın en kurak kış mevsiminin görüldüğü Doğu Anadolu Bölgesi kar yağışına hasret kaldı. Şubat ayında kent merkezlerinin büyük bölümüne hiç kar yağmadı. Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır, Erzincan ve Muş'ta belediyelerin ortalama 4 aylık kar temizleme çalışmaları için ayırdıkları toplam 14 milyon 295 bin liradan 7 milyon 123 bin lira tasarruf edildi. Yine aynı merkezlerde il özel idare genel sekreterliklerinin köy yollarını kardan açma çalışmaları için tasarladığı toplam 31 milyon 500 bin liralık bütçeden 16 milyon 385 bin lira kasada kaldı.

Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yazıcı, 29 Kasım 2013 gününden itibaren 24 bin 104 kilometre yolda karla mücadele çalışmalarına başladıklarını bildirdi. Adnan Yazıcı, şöyle dedi:

"Aslında bu sezon kış erken geldi. Önceki yıllara oranla kar az yağdı. Buna orantılı olarak karla mücadele de az oldu. Karla mücadeleye ayırdığımız bütçe personel giderleri de dahil 15 milyon liraydı. Planlamaya göre karla mücadeleye 15 Nisan'da son vereceğiz. Artan bütçe belediyeye devredilecek."

Ardahan Belediye Başkanı AK Parti'li Faruk Köksoy, 120 bin lira karla mücadele için ayırdıklarını belirterek 60 bin lira kar elde ettiklerini söyledi. Faruk Köksoy, "Karla mücadelede tasarruf sağladık ancak hava sıcaklığının sıfırın altında 30 derecelere kadar düşmesiyle yollarda donma-çözülme meydana geldi. Bu da ciddi bir tahribata neden oldu. Bu da bizi zarara uğrattı" diye konuştu.

Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Özbey bu yıl 3 kez kar temizleme çalışması yaptıklarını 7 bin 839 kilometre yol açtıklarını bildirdi. Geçen yıllarda bu oranın 2 katı bulduğuna işaret eden Mehmet Özbey geçtiğimiz sezon kar mücadele çalışmasına 3.5 milyon, bu sezon ise şimdiye kadar 1 milyon 475 bin lira harcama yaptıklarını belirtti.

Kars Belediye Başkanı AK Partili Nevzat Bozkuş ise, geçtiğimiz yıl kar çalışması için 600 bin lira harcandığını bu yıl ise rakamın 150 bin liraya düştüğüne dikkati çekti.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri Doğu Anadolu Bölgesinin iki gün içinde Balkanlar üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisine gireceğini belirterek gece ve gündüz sıcaklıklarının yaklaşacağını havanın ısınacağını bildirdi. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kışın Kurak Geçmesi, Belediyelere Tasarruf Sağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement