KJA, Batmanda "Taciz Ve Tecavüze Karşı Direniş" Panelleri Düzenliyor - Son Dakika
Yerel

KJA, Batmanda "Taciz Ve Tecavüze Karşı Direniş" Panelleri Düzenliyor

KJA, Batmanda "Taciz Ve Tecavüze Karşı Direniş" Panelleri Düzenliyor

Batmanda, KJA öncülüğünde bir hafta sürecek olan "Taciz Ve Tecavüz Kültürüne Karşı Direniş" konulu panel düzenleniyor.

21.04.2016 12:15

KJA'nın panelleri devam ediyor

KJA tarafından taciz ve tecavüz kültürüne karşı bir haftalık panel programı kapsamında Batman Petrol Mahallesi'nde kadınlarla bir araya gelindi.

Sason ilçesinde ise erkeklere toplumsal cinsiyet eğitimi verildi.

Batmanda KJA (Kongrén Jınén Azat) tarafından düzenlenen bir haftalık panel programında Petrol Mahallesi'nde bulunan kadınlarla bir araya gelinerek, "Kürt halkı ve Kürt kadınının direnişi ve kadın hakları" konuları anlatıldı.

Panele, DBP İl Eşbaşkanı Nurten Üzümcü, KJA Sözcüsü Songül Korkmaz, Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel, MHD avukatlarından Emine Temel ve çok sayıda kadın katıldı.

Panelde saygı duruşunun ardından kadın mücadelesini anlatan sinevizyon gösterimi gerçekleşti.

"KADININ SESİNİ YÜKSELTMEMİZ GEREKİYOR"

Panelde konuşan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Akel, "Erkek egemen zihniyet kadının ne kadar güçlü olduğunu biliyor bu yüzden kadın üzerinde bu kadar şiddet ve baskı uyguluyor" dedi. İlk olarak kadının sesinin yükseltilmesi gerektiğini ifade eden Akel, "Biz kadınlar hem bu kirli savaşın hem de köleliğin cevabını vermeliyiz" şeklinde konuştu.

Akel'in ardından MHD Kadın Komisyonunda yer alan Emine Temel ise kadınlara kadın haklarını anlatarak, haksızlığa, taciz ve tecavüze maruz kaldığında neler yapılması gerektiğini anlattı.

Sason ilçesinde ise KJA Üyesi Xece Şen ve SELİS kadın Danışmanlık Merkezi Sosyologu Canan Atalay'ın katılımıyla erkeklere, toplumsal cinsiyet eğitimi verildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel KJA, Batmanda 'Taciz Ve Tecavüze Karşı Direniş' Panelleri Düzenliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement