KKTC Silahlı Kuvvetler Günü Resepsiyonu - Son Dakika
Güncel

KKTC Silahlı Kuvvetler Günü Resepsiyonu

KKTC Silahlı Kuvvetler Günü Resepsiyonu

Kuvvet komutanlarının da katıldığı resepsiyon Güvercinlik Eğitim ve Spor Tesisleri Komutanlığında yapıldı.

30.07.2013 08:58  Güncelleme: 09:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC Silahlı Kuvvetler Günü Resepsiyonu, Güvercinlik Eğitim ve Spor Tesisleri Komutanlığında yapıldı.

Resepsiyona, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) Orgeneral Servet Yörük ile KKTC'nin Ankara Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı, garnizonda görevli subaylar ile davetliler katıldı.

Davetliler resepsiyona gelişlerinde KKTC'nin Ankara Ateşesi Kurmay Albay Cemal Volkan ve Ateşe Yardımcısı Yarbay Taner Polat ile eşleri tarafından karşılandı.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının tanıtım filminin de gösterildiği resepsiyonda konuşan Kurmay Albay Volkan, Kıbrıs adasının 1571'de uzun ve yıpratıcı muharebeler sonucunda fethedildiğini ve Türk hakimiyetine girdiğini hatırlattı.

Adanın tarihine ilişkin bilgileri paylaşan Volkan, "Rum-Yunan ikilisinin Kıbrıs'ın Yunanistan'a ilhakını gerçekleştirmek uğruna EOKA tedhiş örgütüyle giriştikleri barbarca saldırılara bir tepki olarak 1 Ağustos 1958'de Kıbrıs Türkünün bağrından etkili ve örgütlü bir direnişi başlatmak üzere Türk Mukavemet Teşkilatı doğdu" diye konuştu.

Teşkilatın tüm yokluklara rağmen ata yadigarı vatan topraklarını savunduğunu vurgulayan Kurmay Albay Volkan, şunları kaydetti:

"Dünyada eşine az rastlanan bir başarıyla tarihi görevini 1974 Barış Harekatıyla tamamlayan Türk Mukavemet Teşkilatı düzenli orduya dönüştürülerek 1 Ağustos 1976'da Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı kurulmuştur. Türk ulusunun bağımsızlık aşkından aldığı güçle zor koşullar ve imkansızlıklar içinde milli mücadelesini başarıya ulaştıran Kıbrıs Türkünün bağrından çıkan Güvenlik Kuvvetleri  Komutanlığı kendisine verilen görevin bilincinde Türk Mukavemet Teşkilatından devraldığı bayrağı daima yükseklerde tutacaktır.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Kıbrıs Türkünün her türlü tehlike ve tehditten uzak, huzur ve güven içerisinde yaşamasını sağlamak ve KKTC'nin varlığını, sürdürmek maksadıyla kuruluşundan itibaren başlatmış olduğu gelişim hamlesini devamlı surette artan bir sürat, azim ve kararlılıkla devam ettirmektedir."

Konuşmanın ardından Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının 37. kuruluş yıl dönümü pastası, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kıvrıkoğlu,  Büyükelçi Lakadamyalı ve Kurmay Albay Volkan tarafından kesildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KKTC Silahlı Kuvvetler Günü Resepsiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement