Klingbeil: ABD'nin Venezuela müdahalesi endişe verici - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Klingbeil: ABD'nin Venezuela müdahalesi endişe verici

05.01.2026 15:04

Almanya Maliye Bakanı Klingbeil, ABD'nin Venezuela'ya müdahalesinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirtti.

BERLİN, 5 Ocak (Xinhua) -- Almanya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Lars Klingbeil pazar günü yaptığı açıklamada, ABD'nin Venezuela'ya müdahalesinin "çok endişe verici" olduğunu belirterek, uluslararası hukuka saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Alman haber ajansı DPA'nın aktardığına göre Klingbeil, "Uluslararası hukuka saygı gösterilmeli. Bu, ABD'nin eylemleri için de geçerli" dedi.

Aynı zamanda Almanya'nın iktidar partisi Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) eş genel başkanı olan Klingbeil, gerilimin daha fazla tırmanmasının önlenmesi gerektiğini vurguladı.

Klingbeil tüm tarafları "Venezuela'da demokrasiye barışçıl bir geçiş için yol bulmaya" çağırdı ve Venezuela halkının kendi geleceğini kendisinin belirleyebilmesi gerektiğini ekledi.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Klingbeil: ABD'nin Venezuela müdahalesi endişe verici - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement