Kocaeli 5. Kitap Fuarı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli 5. Kitap Fuarı

Kocaeli 5. Kitap Fuarı

"Kitap okumak, insan zihninin yenilenmesi, zihnin fonksiyonlarının artması ve gelişmesi için en önemli unsurdur" dedi.

11.05.2013 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün,

"Kitap okumak, insan zihninin yenilenmesi, zihnin fonksiyonlarının artması ve gelişmesi için en önemli unsurdur" dedi.

Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen Kocaeli 5. Kitap Fuarı'nın açılış töreninde konuşan Ergün, insanoğlunun, yenilenmeye ihtiyaç duyan, bunu yapabilecek kabiliyete sahip varlıklar olduğunu belirtti.

İnsanların fiziken yenilenmek için spor ve farklı aktiviteler yaptığını anlatan Ergün, şöyle konuştu:

"Ruhen yenilenmeye ihtiyaç duyarız, inanırız, ibadet ederiz, başkalarına yardımcı oluruz. Bunlar bizi ruhen yeniler ama zihnen yenilenmeye de ihtiyacımız var. Bunu sağlayan en önemli aktivite kitap okumaktır. Başka aktiviteler de vardır. Kitap okumak, insan zihninin yenilenmesi için, zihnin fonksiyonlarının artması ve gelişmesi için en önemli unsurdur. Dolayısıyla kitap okumayı ihmal edemeyiz. Kendimizi yenilemek istiyorsak, okumak mecburiyetindeyiz."

Ergün, İslam inancının en temel ilkesinin okumak olduğuna dikkati çekerek,

"Allah aşkına okuyalım, Allah aşkına yazalım. Yazalım ki bizim yazdıklarımızı da başkaları okusun. Okuyalım ki zihinsel yenilenmemizi tamamlayalım. Zihnen daha güçlü insan, daha güçlü toplum olalım" diye konuştu.

Bakan Ergün, konuşmanın ardından fuarın konuk ülkesi Kırgızistan'ın Kültür, Enformasyon ve Turizm Bakanı Sultan Rayev, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, fuarın onur konuğu yazar Doğan Hızlan, Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve merhum gazeteci Mehmet Ali Birand'ın oğlu Umur Birand'la fuarın açılış kurdelesini kesti.

Bakan Ergün ve davetliler, fuar alanında oluşturulan kitap kumbarasına, kitap bağışında bulunduktan sonra fuarı ve konuk ülke tarafından açılan çadırı gezdi.

Yaklaşık 300 yayınevi ile 20 sahafın katıldığı Kocaeli 5. Kitap Fuarı, çeşitli etkinliklerle 19 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek. - KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kocaeli 5. Kitap Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement