Kök Hücre Nakli İçin Bekleyen Hastalara Umut Aşılayacak - Son Dakika
Güncel

Kök Hücre Nakli İçin Bekleyen Hastalara Umut Aşılayacak

Kök hücre nakli tedavisi gören hastaların umut ve ilham veren öyküleri, Hematolojik Onkoloji Derneği'nin düzenlediği 'Kökten Değişen Hayatlar Öykü Yarışması' ile kitaplaşıyor.

25.12.2015 16:46

Kökten Değişen Hayatlar Öykü Yarışması,

Beklenenin üzerinde ilgi görmesi nedeniyle Ekim ayında başlatılan yarışmanın başvuru süresi 10 Ocak 2016 tarihine kadar uzatıldı.

Hematolojik Onkoloji Derneği tarafından düzenlenen 'Kökten Değişen Hayatlar Öykü Yarışması'na kök hücre nakli yaşayan hastalar ve hasta yakınları katılım sağlayabileceği gibi bu tür deneyimleri olmayan kişiler de tamamen kurgusal öyküleri ile başvurabiliyorlar. Yarışma ile kök hücre ve kemik iliği nakli tedavisi görmüş hastaların başarı öykülerinin diğer hastalara motivasyon sağlaması ve cesaret vermesi hedefleniyor.

Her yaş grubundan ve meslek kümesinden ulusal ve uluslararası katılıma açık yarışmada dereceye giren ilk üç öykü ve diğer öyküler Hematolojik Onkoloji Derneği tarafından kitap olarak basılacak ve ilk 3 öyküye sırasıyla 3.000 TL, 2.000 TL ve 1.000 TL para ödülü verilecek. Ayrıca 10 öykü de plaket ile ödüllendirilecek. Kökten Değişen Hayatlar Öykü Yarışması sonuçları, 4-7 Şubat 2016 tarihleri arasında KKTC'de düzenlenecek 3. Hematolojik Onkoloji ve Kemik İliği Transplantasyon Sempozyumu'nda kamuoyuna açıklanacak.

Kökten Değişen Hayatlar Öykü Yarışması Seçici Kurul'u; Prof.Dr. Fevzi Altuntaş, Selma Adabaş, Figen Balcı, Prof. Dr. Sevgi Kalayoğlu Beşışık, Prof. Dr. Seçkin Çağırgan, Doç.Dr. Mehmet Ali Erkurt, Mesude Erşan, Prof. Dr. Hakan Göker, Doç.Dr. Leyla Gül Kaynar, Tülay Karabağ, Meral Karadağ, Prof. Hasan Kavruk, Prof. Dr. İlhami Kiki, Ziyneti Kocabıyık, Prof. Dr. Evren Özdemir, Prof. Dr. Hakan Özdoğu, Doç. Dr. İsmail Sarı, Doç. Dr. Ali İrfan Emre Tekgündüz, Doç. Dr. Filiz Vural, Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, Prof.Dr. Hamza Zülfikar'dan oluşuyor.

Kök hücre nakli bazı kötü ve iyi huylu kan hastalıklarının tedavisinde kullanılan yöntemlerden birisidir. Nakil sırasında kullanılan kök hücreler kandan, kemik iliğinden veya göbek kordonundan elde edilirler. Geçtiğimiz yıl ülkemizde toplam 69 merkezde yaklaşık 3.300 kök hücre nakli uygulanmıştır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kök Hücre Nakli İçin Bekleyen Hastalara Umut Aşılayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement