Konak, İlk Belediye Başkanını Ebediyete Uğurladı - Son Dakika
Yerel

Konak, İlk Belediye Başkanını Ebediyete Uğurladı

Konak, İlk Belediye Başkanını Ebediyete Uğurladı

Konak Belediyesi’nin kurucu Belediye Başkanı gazeteci Süha Baykal Konak Belediyesi önünde düzenlenen ilk törenin ardından Alsancak Hocazade Camii’nde kılınan öğle namazına müteakip Işıkkent aile mezarlığında toprağa verildi.

27.12.2013 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konak Belediyesi'nin kurucu Belediye Başkanı gazeteci Süha Baykal Konak Belediyesi önünde düzenlenen ilk törenin ardından Alsancak Hocazade Camii'nde kılınan öğle namazına müteakip Işıkkent aile mezarlığında toprağa verildi.

Türkiye'nin ilk merkez ilçe belediyesi Konak 'ı 1984 yılında kuran ve 1989 yılına kadar başkanlığını yapan Konak Belediyesi'nin ilk başkanı gazeteci Süha Baykal'a ilk tören hizmet verdiği Konak Belediyesi'nin önünde düzenlendi. Törene; CHP İzmir Milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Mustafa Moroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak eski Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, Baykal dönemi meclis üyeleri, gazeteci dostları, belediye çalışanlar, kızları Yonca Yüceman, Çağla Baykal ve diğer aile fertleri ile sevenleri katıldı.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Süha Baykal'ı gazeteci kimliği ile de yakından tanıdığını, meslek büyüğü olduğunu hatırlatarak, "İzmir'de bir belediye yaratma coşkusuyla çalıştı. Son zamanlarını yalnız yaşayan Süha Baykal kubbede bir hoş seda bıraktı. Onu her zaman minnetle anacağız. Nur içinde yatsın" diye konuştu.

Süha Baykal döneminin meclis üyeliği yapan Sancar Maruflu, Baykal'ın Konak'ı merkez ilçe durumundan ilçe belediye yapma çabalarına değinerek, "Süha Baykal zoru başaran kişidir. Azmini kaybetmeden, büyük fedakarlıklarla çalıştı ve Konak İlçe Belediye Başkanlığını oluşturdu" dedi.

Baykal'ı gazeteci ve insan olarak İzmir'in gelişmesine büyük katkılarda bulunduğunu ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Süha Baykal'ın İzmir hakkındaki düşünceleri bizlere ışık tutsun. Nur içinde yatsın, anısı bize örnek olsun, hepimizin başı sağ olsun" dileğinde bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da Süha Baykal'ın İzmir beyefendisi olduğunu söyleyerek, "İzmirliliği içine sindirmiş, İzmir'in tüm özelliklerini içinde taşıyan, insan ilişkilerinde ve görevinde de beyefendiliği kimliğini korumayı bildi. Gazeteci, siyasetçi, düşün ve sanat insanı olarak değerli bir arkadaşımızdı. Allahtan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Süha Baykal'ın cenazesi Konak Belediyesi'ndeki törenden sonra Alsancak Hocazade Camii'nde kılınan öğle namazına müteakiben Işıkkent aile mezarlığında toprağa verildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konak, İlk Belediye Başkanını Ebediyete Uğurladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement