Kore Heyeti Büyükçekmece'de Büyülendi - Son Dakika
Güncel

Kore Heyeti Büyükçekmece'de Büyülendi

Kore Heyeti Büyükçekmece\'de Büyülendi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.

16.07.2013 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Kore'nin Çonan şehrinden gelen misafirlerini ağırladı. Kardeş şehir olan Çonan ile yapılabilecek ortak projelerin değerlendirildiği toplantı sonrasında Akgün, 31 Ağustos tarihinde İstanbul Fuar Merkezi'nde başlayacak Dünya Kültür Fuarı'na davet edildi.

TEKNOLOJİ FUARINI ANLATTILAR

14'üncü Uluslararası Büyükçekmece Festivali'ne kardeş şehir olarak davetli olan Conan Belediyesi'ni temsilen Kore Cumhuriyeti Yerel İdari Birliği Türkiye Temsilcisi Yong Durk Park da ziyarete katıldı. Kore Ticaret Odası Genel Müdürü Leo Songkwong ve Kore Ticaret Odası Genel Müdür Yardımcısı Jongsoo Ok, 101 Kore firmasının katılacağı teknoloji fuarı ile ilgili Akgün'e bilgi verdiler.

BÜYÜKÇEKMECE TARİHİNİ ANLATTI

İstanbul Fuar Merkezi'nde 31 Ağustos tarihinden 22 Eylül tarihine kadar devam edecek olan fuara katılma sözü veren Akgün, toplantının ardından misafirlerine kısa bir Büyükçekmece turu yaptırdı. Davetlileriyle birlikte Büyükçekmece'nin tarihi köprüsünü gezen Akgün köprünün mimarı olan Mimar Sinan ve dönemin hükümdarı Kanuni Sultan Süleyman ile ilgili bilgi vermeyi de ihmal etmedi. Büyükçekmece'nin ratihi Kervansarayını da davetlilerine tanıtan Akgün Korelileri daha kapsamlı bir gezi için gelecek bir tarihte Büyükçekmece'ye davet etti.

HİZMETLERİ İNCELEDİLER

Kore Ticaret Merkezi Genel Müdürü Leo Songwong Büyükçekmece'nin tarihi ve kültürel anlamda kendisini büyülediğini söyleyerek, "Bu ziyaretimizde Büyükçekmece Belediye Başkanı Sayın Akgün'ün ilçesine büyük hizmetler verdiğini gördük. Akgün'ün nazik daveti sayesinde Türkiye'nin en değerli bölgelerinden birisi olan Büyükçekmece'de yapılan yatırımları ve hizmetleri inceleme şansımız oldu. Bundan sonra da karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak üzere sık sık Büyükçekmece'ye gelmeyi düşünüyoruz. Sayın belediye başkanımızın da Kore kültürünün ve teknolojisinin sergileneceği fuarımıza katılacak olmasından mutluluk duyduk" dedi.

Gelişmiş belediye hizmetlerinin ufku açık yöneticilerle verilebileceğini vurgulayan Akgün, yöneticilerin kişisel gelişimlerinin karşılıklı fikir alışverişi yaparak sağlayabileceklerini söyledi. Uluslararası ilişkileri gelişmiş bir Büyükçekmece Belediyesi'nin bu sayede vatandaşlarına uluslararası standartlarda hizmet üretebileceğini de belirten Akgün, "Kardeş şehrimiz Çonan ile önümüzdeki süreçte bir çok ortak proje gerçekleştireceğiz. Bu anlamda Koreli iş adamlarının bölgemizde yapacağı her faaliyete gönülden destek vermeye hazırız" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kore Heyeti Büyükçekmece'de Büyülendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement