Kosgeb'de 15 Temmuz Anma Etkinliği - Son Dakika
Ekonomi

Kosgeb'de 15 Temmuz Anma Etkinliği

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Cevahir Uzkurt, vatan ve demokrasi düşmanlarına karşı her daim uyanık ve temkinli olunması gerektiğini belirterek, "Bize düşen, içimizde bayrağına, vatanına, milletine hain düşünce besleyenlere karşı kararlı...

14.07.2017 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Cevahir Uzkurt, vatan ve demokrasi düşmanlarına karşı her daim uyanık ve temkinli olunması gerektiğini belirterek, "Bize düşen, içimizde bayrağına, vatanına, milletine hain düşünce besleyenlere karşı kararlı bir irade sergileyerek, mukaddes değerlerimize sahip çıkmaktır." dedi.

Uzkurt, KOSGEB'de düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Günü" anma programında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz üzerine birçok senaryolar üretildiğini ve milletin kafasının bulandırılmak istendiğini söyledi.

Türkiye'ye ve millete, 15 Temmuz'un maddi, manevi faturasını izah etmenin mümkün olmadığını ifade eden Uzkurt, ülkesini, bayrağını, istiklalini, istikbalini düşünen herkesin ve her kesimin, bu girişimin başlangıç ve sonucunu ciddi olarak algılaması gerektiğini dile getirdi.

FETÖ'nün hain darbe girişiminin ülke tarihinin en bedbaht sayfalarında her daim nefretle hatırlanacağını vurgulayan Uzkurt, şöyle devam etti:

"Tanklarla, toplarla, uçaklarla sindirme ve püskürtme yapacağını sanan gafil zihniyet, milletin tankların önüne yatarak 'dur' diyeceğini hesaba katmamıştı. Oysa ki akın akın cadde ve sokaklara çıkarak kendilerini vatan uğruna feda etmeyi hiç çekinmeden göze alan bu aziz millet, ilelebet ülkesinden ve milli egemenliğinden asla vazgeçmeyeceğini yedi düvele ispatlamıştır."

"15 Temmuz Türk milletinin bağımsızlık zaferidir"

Uzkurt, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin büyüklüğüyle tüm ihanetlerin üstesinden gelecek birikime sahip olduğunu söyledi.

Türkiye'nin bu menfi yapılanma karşısında daha da güçleneceğine olan inancının tam olduğunu dile getiren Uzkurt, "Vatan ve demokrasi düşmanlarına karşı her daim uyanık ve temkinli olunmalı. Bize düşen, içimizde bayrağına, vatanına, milletine hain düşünce besleyenlere karşı kararlı bir irade sergileyerek, mukaddes değerlerimize sahip çıkmaktır. Unutulmamalı ki 15 Temmuz Türk milletinin bağımsızlık zaferidir, mazlumun zalimin tepesine inen yumruğudur, vatanı için canlarını feda eden yiğitlerin destanıdır." diye konuştu.

Uzkurt, KOSGEB olarak ülke ekonomisinin canlandırılması adına yeni çalışmalar başlattıklarını, kısa süre sonra KOBİ ve girişimcilere yönelik destek programlarına ilişkin açıklama yapacaklarını bildirdi.

Gazilere plaket verildi

Kahramanazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de 15 Temmuz'un darbe değil işgal girişimi olduğunu söyledi.

Ankara 15 Temmuz Şehit Yakınları ve Gazileri Derneği Başkan Yardımcısı Levent Yücel ise 15 Temmuz günü yaşadıklarını ve nasıl gazi olduğunu anlattı.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz şehitleri için Kur'an-ı Kerim okundu ve Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz kronolojisi filmi izletildi.

Programın sonunda Uzkurt ve Ertürk, 15 Temmuz gazisi KOBİ temsilcilerine plaket takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kosgeb'de 15 Temmuz Anma Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement