Kosova-Makedonya Turuna Çıkan Öğrenciler Kente Döndü - Son Dakika
Yerel

Kosova-Makedonya Turuna Çıkan Öğrenciler Kente Döndü

Kosova-Makedonya Turuna Çıkan Öğrenciler Kente Döndü

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Balkanlar ve Türk Dünyası ülkelerine gönderilecek 5 bin 400 öğrenciden Kosova-Makedonya turuna katılan 50 öğrenci Eskişehir'e döndü.

06.09.2013 12:57

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Balkanlar ve Türk Dünyası ülkelerine gönderilecek 5 bin 400 öğrenciden Kosova- Makedonya turuna katılan 50 öğrenci Eskişehir'e döndü.

Öğrencileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde, Vali Yardımcısı Günhan Yazar, İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede, Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı yetkilileri ve öğrenci aileleri karşıladı. Gittikleri yerlerde edindiği izlenimleri anlatan öğrenciler, kendilerini Eskişehir'de gibi hissettiklerini, çok iyi dostluklar edindiklerini ve yaşadıklarını ömürleri boyunca unutmayacaklarını ifade ettiler.

Öğrencilerden Öykü Şeker, farklı ülkelerin değişik kültürünü ve insanını tanımanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, "Çok yer gezdik. Çok güzel yerler gördük. Çok güzel arkadaşlıklar ve dostluklar edindik. Çabuk bitti. Gelmek istemedik" dedi. Anıl Özer ise, gezdiği yerler arasında Buçin Köyü'nde Serdar isimli bir çocukla tanıştığı ve onu ömrü boyunca unutmayacağı söyledi.

Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Hakan Ergün, ulaşmak istedikleri maksadı öğrencilerin çok iyi anlattığını ifade ederek, bu organizasyonun dünyada bir ilk olduğundan bahsetti. Ergün, "5 bin 400 öğrenciyi belirli bir sürede yurt dışına çıkarmak, çeşitli ülkelere götürmek, dünyada daha önce hiç olmayan bir organizasyon. Sizlerde böyle bir organizasyonda yer alan ilk kafilesiniz. Bundan ayrıca gurur duymalısınız. Sayın Valimiz Güngör Azim Tuna şehir dışında olduğu için sizleri karşılamaya gelemedi. Fakat, hepinize çok selamları var. Hepiniz Eskişehir'e hoş geldiniz" diye konuştu.

Daha sonra karşılamaya katılan protokol üyeleri, öğrenciler ve aileleri hep birlikte otobüs önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kosova-Makedonya Turuna Çıkan Öğrenciler Kente Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement