Kosova?ya Giden Namık Kemal Zeybek: Türkiye Bu Coğrafyaya Yeterli İlgiyi Vermiyor - Son Dakika
Güncel

Kosova?ya Giden Namık Kemal Zeybek: Türkiye Bu Coğrafyaya Yeterli İlgiyi Vermiyor

Kosova?ya Giden Namık Kemal Zeybek: Türkiye Bu Coğrafyaya Yeterli İlgiyi Vermiyor

Türkiye Cumhuriyeti eski Kültür ve Adalet Bakanı ve Demokrat Parti (DP) eski Genel Başkanı olan Namık Kemal Zeybek, 10 Kasım Atatürk'ü Anma etkinlikleri çerçevesinde geldiği Prizren'de, 'Neden Atatürk' adlı konferans verdi.

11.11.2014 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti eski Kültür ve Adalet Bakanı ve Demokrat Parti (DP) eski Genel Başkanı olan Namık Kemal Zeybek, 10 Kasım Atatürk'ü Anma etkinlikleri çerçevesinde geldiği Prizren'de, 'Neden Atatürk' adlı konferans verdi. Konferans sonrası DHA'ya konuşan Zeybek, Kültür Bakanı olarak ilk defa Prizren'i ziyaret eden ilk Türk bakan olduğunu belirtti. Zeybek şunları söyledi.

Zeybek: Türkiye Cumhuriyetini kuran kadro Balkan Türklerinden oluşur, bunların başında da Mustafa Kemal Atatürk gelir

'Kosova Osmanlı devletinin kendisine vatan bildiği yüzlerce yıl kaldığı ve imar ettiği yerlerden birisi. Burada gördüğünüz bütün tarihi eserler hepsi Osmanlı'dan kalmıştır. Ayrıca Türkiye Cumhuriyetini kuran kadro Balkan Türklerinden oluşur ve bunların başında da Mustafa Kemal Atatürk gelir. Tabiki Anadolu Türklüğü, Kuzey Kafkasya'dan, Kırım'dan gelenler hepsi işin içindedir ama en azından Atatürk söz konusu olunca Balkan Türklüğünün önemi ve değeri bir kere daha ortaya çıkar. Bizde bu konferansta Atatürk'ün hem geçmişte yaptıklarını hem de bugün ve her zaman neden Atatürk'ün izinden gitmek gerektiğini anlatmak çabası içinde olacağız.

Zeybek: Türkiye gereken ilgiyi vermiyor

Türkiye destek verdi. Ama şuanda Türkiye'nin buralara bu coğrafyaya sadece Kosova'ya değil. Bu coğrafyaya Türklerin ve Türkiye'ye yakın halkların yaşadığı bölgelere gereken ilgiyi verdiğini söylemek zordur. Çünkü gereken sözü çok geniş kapsamlı ve içine ne korsan alabilecek bir sözdür. Öyle bakınca da evet gereken ilgiyi veriyor diyemem. Vermiyor hiçbir şey yapmıyor da kimse diyemez. Bir şeyler olduğu muhakkak ama bu gerektiği gibi mi, hayır gerektiği gibi değil.

Zeybek: Kosovalı 18 Bin Türkün, Türkiye vatandaşı olma tabii hakkıdır

Türkiye Cumhuriyeti bunu kabul etmeli yani bu coğrafyada yaşayan Türkler ben demiyorum ki dünyanın her yerinde yaşayan 200 Milyon Türkün Türkiye vatandaşlığı şu safhada kabul edilsin demiyorum. Ama bir gerçeği unutmamak lazım Kosova'da yaşayan resmi olarak 18 Bin insanın Türkiye coğrafyasının tabii uzantılarıdır. Yani Türkiye Türklüğünün tabii uzantılarıdır. Dolayısıyla onların vatandaşlığını kabul etmemek doğrusu aklın alabileceği bir şey değildir.?

Konferans sonrası Zeybek'e KDTP Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar plaket takdim etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova?ya Giden Namık Kemal Zeybek: Türkiye Bu Coğrafyaya Yeterli İlgiyi Vermiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement