Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'de Gösteriler Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'de Gösteriler Sürüyor

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'de düzenlenen gösterilerle protesto edilmeye devam ediyor.

09.12.2017 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Kudüs'ü " İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'de düzenlenen gösterilerle protesto edilmeye devam ediyor.

İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'te ellerinde bayraklarla slogan atarak ABD'nin "Kudüs kararını" protesto eden Filistinlilere müdahalesinde 12 kişi yaralandı.

Doğu Kudüs'teki Selahaddin Caddesi'nde toplanan Filistinlilere İsrail güçleri atlı birlikler ve ses bombalarıyla müdahale etti.

Filistin Kızılayı, İsrail polisinin saldırısında 12 Filistinlinin yaralandığını açıkladı.

Ara sokaklara dağılan Filistinlilerin toplanmasını engellemek isteyen İsrail güçleri, ses bombası ve atlı birliklerle müdahalesini sürdürüyor.

Batı Şeria'daki gösterilerde 12 Filistinli yaralandı

İsrail askerleri işgal altındaki Batı Şeria'nın Beytullahim, Ramallah ve Nablus kentlerinde düzenlenen gösterilere de müdahale etti.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın güneyindeki Beytullahim kentinde Filistinli göstericilere göz yaşartıcı gaz ve plastik mermilerle müdahalesinde 12 kişinin yaralandığı" belirtildi.

Açıklamada ayrıca, gösterilerin devam ettiği bölgede Filistin Kızılayı'nın gazdan etkilenen veya plastik mermi isabet etmesiyle yaralanan Filistinlilere olay yerinde müdahale ettiği ve yaralıların durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Öte yandan Batı Şeria'nın Ramallah ve Nablus kentlerinde de gösteriler devam ediyor.

İsrail askerlerinin ses bombaları ve plastik mermi ile müdahale ettiği gösterilerde, Filistinliler ise askerlere taşlarla karşılık veriyor.

Söz konusu kentlerde yapılan gösterilerdeki yaralı sayısına ilişkin şu ana kadar Filistin makamlarından herhangi bir açıklama yapılmadı.

- Gazze'de de gösteriler devam ediyor

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin (FHKC) Gazze Şeridi'nde düzenlediği gösteriye yüzlerce Filistinli katıldı.

FHKC Siyasi Büro Üyesi Cemil Mezher, gösteri sırasında yaptığı açıklamada, "Kuruluşumuzun yıl dönümünde Kudüs ile ilgili aldığı kararla Filistin halkına savaş açan ABD'ye karşı protesto gösterisi düzenliyoruz." dedi.

Arap dünyasının savaşlarla parçalandığına dikkati çeken Mezher, şunları kaydetti:

"Filistin, Arap dünyası ve Kudüs'e karşı hazırlanan komplolarla mücadele etmemiz gerekiyor. Kudüs, devletimizin ebedi başkentidir ve topraklarımızın hiçbir parçasından vazgeçmeyiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'de Gösteriler Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement