Kudüs'ten Kıyamete Kadar Asla Vazgeçmeyeceğiz" - Son Dakika
Güncel

Kudüs'ten Kıyamete Kadar Asla Vazgeçmeyeceğiz"

Çizer Hasan Aycın, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki göstererek, "İsrail'in ihlal davranışının ardındaki neden, Süleyman Tapınağı'nı inşa edip hakimiyetini tescillemek istemesidir.

28.07.2017 12:07

AYŞE BÜŞRA ERKEÇ - Çizer Hasan Aycın, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki göstererek, "İsrail'in ihlal davranışının ardındaki neden, Süleyman Tapınağı'nı inşa edip hakimiyetini tescillemek istemesidir. Bunun için Mescid-i Aksa'yı işgal edip ortadan kaldırmalı ki yerine tapınağı inşa edebilsin." dedi.

Filistinli Müslümanlara İsrail'in uyguladığı zulme dikkati çeken Aycın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail'in ihlal davranışının ardındaki neden, Süleyman Tapınağı'nı inşa edip hakimiyetini tescillemek istemesidir. Bunun için Mescid-i Aksa'yı işgal edip ortadan kaldırmalı ki yerine tapınağı inşa edebilsin." ifadelerine yer verdi.

Aycın, Kudüs'ün öncelikle ümmet meselesi olduğunu dile getirerek, "Sonra Arapların meselesine indirgendi ve son olarak Filistinlilerin meselesine dönüştürüldü. Şimdi Hamas'ın meselesiymiş gibi bir algı oluşturuluyor. Hamas'ı da terör örgütü ilan ettiler zaten. Yahu dün hiç ortada yokken, uluslararası rüzgarı arkana alıp geliyorsun. Oraları adım adım işgal edip işi bu raddeye getiriyorsun. Sen terörist olmuyorsun da sana direnç gösterenler mi terörist oluyor? Bugüne dek yaptığın gibi insanlığı yine buna inandırmaya çalışıyorsun!" ifadelerini kullandı.

Müslümanlara Kudüs'ün unutturulmaya çalışıldığının altını çizen Aycın, İsrail'in, Kudüs'ü yalnızlaştırmaya, Müslümanları Kudüs'ten soğutmaya, bunu yaparken de özellikle Batının desteğinin sürekliliğini sağlamaya özen gösterdiğini aktardı.

"Filistinli Müslümanlara yalnız olmadıklarını hissettirmeliyiz"

Hasan Aycın, İsrail'in şimdiye kadar hep bu stratejiyi uyguladığını ve İslam aleminin, İsrail'in oynadığı oyunu bir an evvel görmesi gerektiğini vurgulayarak, "İslam alemi, aralarındaki çekişmeleri ertelemeli ve Kudüs meselesini öncelemelidir. Ömer Lekesiz'in, 'Hemen bir olamayız ama birlikte olabiliriz.' ifadesi gibi birlikte olabilmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Müslümanların, Filistinlilere destek vermesi gerektiğine vurgu yapan Aycın, şöyle devam etti:

"Kudüs'teki Müslümanlar, hepimizin olması gereken yerdeki Müslümanlar. Bir bakıma hem kendi adlarına oradalar hem de her birimizin adına orada olduklarını düşünüyorum. Kesinlikle varlığımızı, yalnız olmadıklarını onlara hissettirmemiz gerek. Öncelikle yapılması gereken budur. Hamasete kaçmadan, her türlü meşru yolu zorlamalıyız ama bunun için Kudüs bilinci, Kudüs bilinçlenmesi gerekir. Zor değil. En kolayı ama olmazsa olmaz olanı budur. Filistinli Müslümanlara yalnız olmadıklarını hissettirmeliyiz. Hatta Kudüs'e gidip onlara yalnız olmadıklarını göstermemiz gerekiyor. Sık sık ziyaret edip, birlikte olmak gerekir. Yöneticiler de Müslümanlara ziyaret yolunu kolaylaştırmalıdır. Sonrasında ise Allah Kerim'dir."

Çizer Aycın, Kudüs'ün Müslümanların ilk kıblesi olduğunu ve bu nedenle İslam aleminin en büyük değerleri arasında yer aldığını sözlerine ekleyerek, "Mescid-i Aksa, Kudüs'tedir. İlk Müslümanlar, Allah Kabe'yi kendilerine kıble tahsis edinceye kadar ibadetlerinde oraya yöneldiler ve namazlarını öyle eda ettiler. Kudüs ayrıca müminlerin büyük atası İbrahim aleyhisselamın edindiği yurttur yani ata yurdumuzdur. Kudüs'ün dışında, dünyanın başka yerlerinde yaşıyor olabiliriz ama Kudüs, kıyamete kadar asla vazgeçmeyeceğimiz, terk etmeyeceğimiz yerdir. Hangi mezhepten ve meşrepten olursak olalım, dünyaya ve olup bitenlere bu kaynaktan bakmamız gerekir." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kudüs'ten Kıyamete Kadar Asla Vazgeçmeyeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement