Kültür Bakanı Adliyedeki "İncil"i Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Kültür Bakanı Adliyedeki "İncil"i Değerlendirdi

Kültür Bakanı Adliyedeki "İncil"i Değerlendirdi

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay."Adliyenin de bize verdiği eser olduğuna göre başka yeni bir adli, hukuki karar çıkmadan bizim müzemize ait olacak."

23.02.2012 18:05  Güncelleme: 10:02

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay:

"Adliyeden bize intikal eden, tarihi 1500 yıl geriye gittiği tahmin edilen, bizim uzmanlarımızın üzerinde çalıştığı bir İncil var elimizde"

"Adliyenin de bize verdiği eser olduğuna göre başka yeni bir adli, hukuki karar çıkmadan bizim müzemize ait olacak. Biz de ona gerekli özeni, önemi sağlayacağız. Dünyanın görmesini sağlayacağız"

Haber: Dilhun GENÇDAL - Kamera: Ünsal ÇAKİN İstanbul - DHA

Yönetmen ve senarist Yusuf Kurçenli'nin Teşvikiye Camii'ndeki cenaze törenine katılan Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara Adliyesi Adli Emaneti'nde bulunan İncil'le ilgili soruları yanıtladı. Günay, "Adliyeden bize intikal eden, tarihi 1500 yıl geriye gittiği tahmin edilen, bizim uzmanlarımızın üzerinde çalıştığı bir İncil var elimizde. İlk tespitlere göre Aramice yazılmış, Hz. İsa'nın kullandığı dile uygun olduğu söyleniyor. Rehabilitasyona ihtiyacı var. Bugün Ankara'da basının fotoğraf almasına izin verildi" diye konuştu.

İncil'i bir süre daha rehabilitasyona alıp, teşhire uygun hale getireceklerini söyleyen Günay, "Şu anda bize ulaşmış herhangi bir talep yok. Adliyenin de bize verdiği eser olduğuna göre başka yeni bir adli, hukuki karar çıkmadan bizim müzemize ait olacak. Biz de ona gerekli özeni, önemi sağlayacağız. Dünyanın görmesini sağlayacağız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kültür Bakanı Adliyedeki 'İncil'i Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement