Kültür Gezi Projeleri - Son Dakika
Güncel

Kültür Gezi Projeleri

Kültür Gezi Projeleri

Türkiye'nin en büyük eğitim, Kültür Gezi Projeleri yeniden hayat buluyor.

10.11.2012 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seydişehir Belediyesi Kültür Gezilerinin 3. Yılında Öğrencileri Tarih Yolculuğuna Çıkarmaya Devam Ediyor

Seydişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Etkinlikleri kapsamında ilk kez 2010-2011 eğitim- öğretim yılında başlatılan Türkiye'nin en büyük öğrenci eğitim, kültür projeleri 2012-2013 öğretim yılında yeniden başladı.

Seydişehir Belediyesi mütevazi imkânlarını mümkün olduğunca halkın hizmetine sunarak, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi tarihi değerlerimizle buluşturup, geleceğin Türkiye'sini şekillendirmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Üniversite sınavına girecek gençlerin motivasyonuna katkıda bulunmak amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Bağımsızlık ve Kuruluş Felsefesinin temelini teşkil eden Çanakkale Destanının yazıldığı yerlere tarih yolculuğu yapmaları sağlanıyor.

Lise son sınıf öğrencilerine yönelik olarak "ÇANAKKALE'yi GÖRMEYEN GENCİMİZ KALMASIN" kültür gezilerinin başlaması dolayısıyla belediye önünde uğurlama töreni düzenlendi. Belediye Başkanı Abdulkadir ÇAT, Meclis Üyeleri, basın mensupları, Belediye personelleri ve velilerden katıldığı uğurlamada Mahmut Esat Anadolu Lisesi öğrencileri Çanakkale'ye gönderildi.

2200 ÖĞRENCİMİZİ 225 BİN ŞEHİDİN VERİLDİĞİ, METREKAREYE 11 BİN MERMİNİN DÜŞTÜĞÜ TOPRAKLARA GÖNDERMENİN HALKI GURURUNU YAŞIYORUZ.

Belediye Başkanı Abdulkadir Çat uğurlama töreni sırasında gençlerden bunu herhangi bir turistik gezi şeklinde düşünmemelerini isteyerek yaptığı konuşmada: "Öğrencilerimizin geçmişte olduğu gibi şimdi de ülkemizde devam eden bölücü terör olaylarıyla ne yapılmak istendiğini, 225 bin şehidin verildiği, metrekareye 11 bin merminin düştüğü Çanakkale Savaşlarını daha iyi anlamaları kavramalarını sağlamak; Cumhuriyet'e ve kazanımlarına sahip çıkmalarına katkı sağlamak en büyük arzumuzdur. Bu mukaddes yurt topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmanın sorumluluğu ve bu güzel vatanı bizlere emanet eden atalarımıza karşı minnet duygularımızın bir ifadesi ile Seydişehir Belediyesi olarak lise son sınıfta okuyan öğrencilerimizi bu ülkenin vatan yapıldığı topraklara göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu Projeden her yıl 12. sınıfa geçen tüm gençlerimiz faydalanmakta.Türkiye'de ilk olan bu proje kapsamında bugüne kadar 2200 lise son sınıf öğrencimizi Çanakkale'ye gönderdik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, aziz şehitlerimize ve Kahraman gazilerimize Seydişehir Belediyesi olarak vefa borcumuzu ödemek için şehit yakınlarımızı Türk'ün Kahramanlık Destanı'nın yazıldığı Çanakkale'ye götürdük" dedi.

BAŞKAN ÇAT:"ATATÜRK'ÜN İLKE VE İNKILAPLARININ TAKİPÇİSİ VE CUMHURİYETİ KORUYUP KOLLAMA KARARLILIĞIMIZIN İFADESİ OLARAK 8. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİ ANKARA ANITKABİR'E GÖTÜRÜYORUZ"

Belediye Başkanı Abdulkadir Çat Seydişehir Belediyesi Kültür Gezileri Projeleri kapsamında İlçe merkez, köy ve kasabalarda eğitim gören tüm 8. sınıf öğrencilerinin ise "GENÇ FİDANLARIN ATA' ya SEVGİ ZİYARETİ" adı altında Ankara Anıtkabir'e gönderildiğini belirtti. Başkan Çat, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün İlke ve İnkılapları'nın takipçisi olarak hizmet verdiğimiz doğup büyüdüğümüz bu topraklarda, bizlere emanet edilen Cumhuriyet'i koruyup kollama ve miras bırakılan bu değerleri gelecek nesillere bırakma idealimizin ve karlılığımızın bir ifadesi olarak ANITKABİR KÜLTÜR GEZİ PROJESİ'ni 2012-2013 öğretim yılında da devam ettiriyoruz. İlk kez iki yıl önce uygulamaya koyduğumuz bu proje ile 8. Sınıfta okuyan 2500 öğrencimizi T.C. Devleti'nin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ün yattığı Anıtkabir'e göndermenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu proje ile SBS sınavına girecek öğrencilerimizin motivasyonuna katkıda bulunmak, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak ve anlamak, ayrıca Başkentimizi görmelerini sağlamayı amaçlıyoruz.Tüm Türkiye'de ses getiren gezi projesinden her yıl 8. Sınıfa geçen öğrencilerimiz yararlanmakta. Gezi kapsamında rehber eşliğinde Anıtkabir, 1. ve2. T.B.M.M. Müzesi ziyaret edilirken, Atatürk Orman Çiftliği ve sonrasında şehir turu yapılmakta"dedi.

BAŞKAN ÇAT:"GEZİ PROJELERİMİZ TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLMAKTA. MÜTEVAZİ İMKANLARIMIZI MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERE SAHİP EVLATLARIMIZ İÇİN HARCAMAYA HER ZAMAN HAZIRIZ"

Başkan Çat Kültür Gezi Projelerinin Milli Eğitim camiası öğrenci ve veliler tarafından memnuniyetle karşılanmasının kendilerini son derece mutlu ettiğini ifade ederek: "Söz konusu ayrıca tüm Türkiye'de ilgi uyandırmış olup, örnek teşkil etmektedir. Belediyemizin mütevazı imkanlarını geleceğimiz teminatı öğrencilerimiz için harcamaya her zaman hazırız. Yeter ki Türkiye Cumhuriyeti'ne manevi ve milli değerlerine bağlı gençler yetiştirelim"dedi.

Ulu Önder Atatürk'ün 74. ölüm yıldönümünü kutladığımız 10 Kasım Öncesi bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le birlikte Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, Cumhuriyet'imizin kuruluşunda emeği geçen tüm şahsiyetleri, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, şükran, minnetle ve saygıyla anıyoruz. Türk tarihinin şekillenmesinde önemli kilometre taşlarından biri olan Çanakkale'ye yapacağınız tarih yolculuğunun sağlıklı, kazadan, sıkıntılardan uzak bir şekilde tamamlanmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyor; iyi yolculuklar diliyorum. Katkılarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum"diyerek konuşmasını tamamladı.

Çanakkale Kültür Gezi Programı rehber eşliğinde Eceabat ta başlayarak, Namazgah Mecidiye Tabyaları, Çanakkale Şehitler Abidesi, Seddülbahir'deki Tabyalar, Conkbayırı, Anafartalar Muharebeleri, Nusret Mayın Gemisi, Çimenlik Kalesi ve şehir merkezi ziyaretİ şeklinde gerçekleştiriliyor. Ayrıca ücreti belediye tarafından ödenerek bu yıl ilk defa gençlerin, 7 Haziran 2012 tarihinde Eceabat Gelibolu Tarihi Milli Parkına açılan ve eşsiz bir merkez olan "Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi" nde 13 ayrı gösterim salonunda Çanakkale Savaşlarının önemli anlarını ileri simülasyon teknikleri ile izlemeleri sağlanacak. Gezi faaliyeti için öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmeyerek, bir öğünlük kumanyaları da Belediye tarafından temin edilmektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kültür Gezi Projeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement