'Kültür Ordusu Zayıf Olursa Asker Ordusu Kaybeder' - Son Dakika
Güncel

'Kültür Ordusu Zayıf Olursa Asker Ordusu Kaybeder'

\'Kültür Ordusu Zayıf Olursa Asker Ordusu Kaybeder\'

Yavuz Bülent Bakiler, kültür ordusunun zayıf olması hâlinde, asker ordusunun kazandıklarının da barış masasında kaybedileceğini ifade eden Bakiler, Türkiye'de kültür ordusunun uzun zamandan beri çok zayıf olduğunu ileri sürdü.

27.07.2013 13:27

Şair, Gazeteci, Yazar Yavuz Bülent Bakiler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Beyazıt Meydanı'nda düzenlenen "Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı"nda ESKADER tarafından gerçekleştirilen "Ramazan Sohbetleri"nde birlik ve beraberlik konusunu ele aldı.

Yavuz Bülent Bâkiler, Ramazanda müminlerin mideleriyle ibadet hâlinde olmanın yanı sıra beyinlerini de çalıştırmaları gerektiğini belirterek "Üzerimizde oynanan tüm oyunları bilmeliyiz. Yoksa gelecek nesillerin ibadetleri bir bir silinmeye başlayacaktır" dedi.

Kültür ordusunun zayıf olması hâlinde, asker ordusunun kazandıklarının da barış masasında kaybedileceğini ifade eden Bakiler, Türkiye'de kültür ordusunun uzun zamandan beri çok zayıf olduğunu ileri sürdü.

"Kendi kendime bazen en büyük düşmanımızın kim olduğunu soruyorum. Dünyanın herhangi bir yerindeki ülke ya da millet değil, en büyük düşmanımız cehaletimizdir. Bu cehalet sürdükçe Anadolu toprakları üzerinde yaşamamız oldukça zordur" diyen Yavuz Bülent Bâkiler, Alevi-Sünni çatışması çıkarmaya yönelik teşebbüsler konusunda uyarıda bulundu.

Bu kavgayı Batı'nın istediğinin altını çizen Bâkiler, din meselesinin daima hassasiyetle karşılandığını ve sonucun korkutucu olabileceğini vurguladı. Bakiler, Alevilerin de Müslüman olduğunu ve Türkmen soyundan geldiklerini belirterek, "Hz. Ali'nin peşinden giden İslâm'ın dışında olamaz. Hem soy hem de din bakımından Batı, Aleviliği bize karşı bir silah olarak kullanmıştır. Alevilerin semahı, Türkmenistan'daki yaşantımızdan İslamiyet öncesine dayanan fakat öyle olmadığını düşündüğümüz bazı alışkanlıklarımız gibi Türkmenistan'ın dinî özelliği olmayan halk oyunlarından gelmiştir. Bunun bilinmesi ve yargılamadan önce düşünülmesi gerekir ki huzursuzluğumuz sona ersin" diye konuştu.

Yavuz Bülent Bâkiler, Sünni ve Alevi önderlere ve din adamlarına büyük görev düştüğünü, aileleri birbirinden koparan, toplum ve cemaat içinde dışlamalara sebep olan köhne fikirlerden ve kınamalardan uzak durulması gerektiğinin altını çizdi.

"Her iki kesimin birbirine karşı beslediği önyargılar, iki tarafın da cehaleti ve yobazlığı yüzünden" diyen Bâkiler, kapıları işaretlenen Alevilerin ikamet ettiği hane kapılarının işaretlenmesinin hain bir oyun olabileceğini belirtti. Hükümetin bu konuları ders olarak okutması gerektiği görüşünü dile getiren Bâkiler, her iki tarafın da birbirlerini tanımaları gerektiğini anlattı. Bakiler, "Ne Başbağlar'daki insanlarımız katledilsin ne de Sivas'taki insanlarımız yakılsın" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Kültür Ordusu Zayıf Olursa Asker Ordusu Kaybeder' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement