Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Şunu çok açık söylemek isterim, Türkiye, Afrin bölgesinde yaşayan Kürt kardeşlerimize karşı bir operasyon yapmıyor.

26.01.2018 16:20

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Şunu çok açık söylemek isterim, Türkiye, Afrin bölgesinde yaşayan Kürt kardeşlerimize karşı bir operasyon yapmıyor. Bizim mücadelemiz emperyalistlerin oyuncağı haline gelmiş ve bu savaşın bir aracı olarak kullanılan terör örgütüne karşıdır." dedi.

Kurtulmuş, restorasyon çalışmaları devam eden Fatih Sultan Mehmet Türbesi'nde incelemelerde bulundu. Ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, Afrin'de terör unsurlarına yönelik devam eden Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Harekatın Türkiye için bir beka meselesi olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, İstiklal Harbi ve Çanakkale savunması neyi ifade ediyorsa, Afrin harekatındaki mücadelenin de aynı şeyi ifade ettiğini dile getirdi.

Uzunca bir süredir bu coğrafyayı paramparça etmeye çalışan emperyalist güçlere karşı ve PYD/ PKK örgütünün maşa olarak kullanıldığı bir senaryoyu bozmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de bulunduğunu belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Biz bu oyunu bozacağız. Bu sadece Türkiye'nin bekasına, istiklaline, istikbaline karşı yapılan bir saldırı, bir taarruz değildir, aynı zamanda bölgenin istikrarsızlaştırılmasına dönük bir çalışmadır. Bu terör örgütleri bu silahları çarşamba pazarından almadılar. Terör örgütlerine bu silahlar maalesef kastı mahsusla getirilip verildi, teslim edildi. Neredeyse, Türkiye'nin güneyinde, Suriye'nin kuzeyinde sadece bir örgüt değil, bir ordu Türkiye'ye karşı da faaliyet gösteren bir ordunun oluşumu ortaya çıkmış oldu. Bu doğrudan doğruya Türkiye'ye karşı bir tehdittir. Bölge halklarına karşı bir tehdittir. Bunu çok şükür Türkiye bertaraf edecek güce sahiptir.

Şunu çok açık söylemek isterim, Türkiye, Afrin bölgesinde yaşayan Kürt kardeşlerime karşı bir operasyon yapmıyor. Türkiye'nin bu bölgede yaşayan Türklerin, Kürtlerin, Arapların, Acemlerin bütün etnik unsurların bir arada, kardeşçe, dostça yaşamasını istediği açıktır. Bizim mücadelemiz emperyalistlerin oyuncağı haline gelmiş ve bu savaşın bir aracı olarak kullanılan terör örgütüne karşıdır. Biz Afrin veya başka bir yerde hem bölge halklarının geleceğini tehdit eden hem Türkiye'nin milli birlik ve bütünlüğünü tehdit eden bu terör örgütlerinin tamamına ister adı PYD/PKK olsun ister adı DEAŞ olsun hiç fark etmez, bu terör örgütlerin tamamına karşı mücadele ediyoruz."

Türkiye'nin emperyalist güçlerin oyununu bozacağını vurgulayan Kurtulmuş, "Biz bütün bölgenin kardeşçe yaşamasını istiyoruz. Aradaki terör örgütleri vasıtasıyla oluşan fitneyi söküp atacağız bu coğrafyadan. Onların arkasındaki emperyalist güçlerin de oyunlarını bozacağız. Türkiye'nin hedefi budur. Allah'a çok şükür halkımız kenetlenmiş vaziyettedir. Bütün farklılıklarımızı bir tarafa bırakarak bu milletin birliğini, beraberliğini savunan 80 milyon bir araya gelmiştir, kenetlenmiş vaziyettedir." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, PYD/PKK terör örgütü ve onun arkasındaki güçlerin kaybedeceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ama bir algı operasyonu üzerinden Türkiye Cumhuriyeti Devletini, sanki oradaki sivil halka bir operasyon yapıyormuş gibi eski bayat görüntüleri, başka yerlerde ve başka saldırılardan çekilen görüntüleri bir şekilde dünya medyasına vermeye gayret ediyorlar. Buna karşı da çok şükür bütün milletimiz uyanık bir şekilde hareket ediyor. İnşallah uluslararası alanda da bu algı operasyonun başarısız olması için bütün gücümüzle mücadele ediyoruz. Sonuç alacağız, Türkiye üç-beş tane terör örgütüne pabuç bırakacak bir ülke değildir. Bu aziz millet, bütün tarihimiz boyunca yedi düvele karşı mücadele etmiş tarihi zaferlerle dolu, haksızlık, zulüm, adaletsizlik yapmamış yeryüzüne hakkı, hukuku, adaleti getirmeyi birinci hedefi olarak görmüş olan bir millet. Bugün de inşallah Afrin bölgesini buradaki terör örgütlerinden temizleyerek, inşallah halkın, oradaki Kürt, Arap, Türkmen kardeşlerimizin kendi şehirlerine, kasabalarına, köylerine en kısa sürede dönmesini temin edeceğiz. Bizim kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok. Biz oraları alalım, kendimize ilhak edelim ya da oralarda bizim sözümüz geçsin diye bu operasyonu yapmıyoruz. Oralarda o bölge halkının sözü geçsin diye bu operasyonu yapıyoruz ve inşallah başarılı olacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement