Küresel Isınmaya Destek - Son Dakika
Güncel

Küresel Isınmaya Destek

İzmir Bisiklet Derneği Tarafından Düzenlenen Küresel Isınmaya Karşı Ege Kıyıları Bisiklet Turu Kafilesi, 4 Günlük Yolculuk Sonunda Bugün Bodrum'a Ulaştı.

02.07.2008 01:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Bisiklet Derneği tarafından düzenlenen Küresel Isınmaya Karşı Ege Kıyıları Bisiklet Turu kafilesi, 4 günlük yolculuk sonunda bugün Bodrum'a ulaştı.

İlk gün İzmir- Kuşadası etabını tamamlayan bisikletçiler, ikinci gün Didim'e ulaştı. 3. gün Didim-Bodrum etabını tamamlayan ekip, bu sabah Milas'tan Bodrum'a doğru hareket etti. Bodrum'dan feribotla Datça yarımadasına geçecek kafile, Datça'da yapılacak etkinlikler sonrasında Marmaris'e doğru pedal basacak. Bisiklet turunun yanı sıra ziyaret edilen şehirlerde halkı küresel ısınma ve bisikletli yaşam konusunda bilinçlendirmeyi amaçlayan dernek üyeleri, ilçe belediyelerinin de katkılarıyla Kuşadası, Didim ve Milas'ta halka açık söyleşiler yaptı ve slayt gösterileri düzenledi. Sunumlarda özellikle dünyanın karşı karşıya kaldığı küresel ısınma ve iklim değişikliği konularında bilgiler verilirken, bisiklet kullanarak doğayı nasıl koruyabileceği ve bisikletin alternatif ulaşım aracı olarak tercih edilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Öte yandan yol üzerinde mola verilen köy meydanları ve kahvehanelerde toplanan yerel halka tur hakkında bilgiler verildi.

(ARÇ-KK-KK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Küresel Isınmaya Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement