Kurtulmuş, Partiye Sms Mesajı ile Bağış İstedi - Son Dakika
Politika

Kurtulmuş, Partiye Sms Mesajı ile Bağış İstedi

Kurtulmuş, Partiye Sms Mesajı ile Bağış İstedi

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'de statükoyu iki kurumun temsil ettiğini belirterek, "Biri siyasi statükoyu temsil eden CHP, diğeri de sivil ve asker elitlerin kanaatlerini yansıtan askeri vesayet sistemidir."

15.01.2012 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'de statükoyu iki kurumun temsil ettiğini belirterek, "Biri siyasi statükoyu temsil eden CHP, diğeri de sivil ve asker elitlerin kanaatlerini yansıtan askeri vesayet sistemidir. Bu millet de kimi askeri vesayetin karşısında, kimi CHP'nin o eski klasik statükocu tavrının karşısında gördüyse ona oy vermiştir. Parantez açıyorum, inşallah CHP de o klasik statükocu tavırlarını terk eder, değişimci, reformcu parti haline gelir" dedi.

Genel Başkan Numan Kurtulmuş, partisinin Trabzon Merkez İlçe Kongresi'ne katıldı. Hammamizade İhsanbey Kültür Merkezi'ndeki kongrenin divan başkanlığını yürüten Şeref Malkoç, salonda bulunanlara bir yüzünde takvim diğer yüzünde de SMS mesajıyla HAS partiye bağış yapılacak bilgilerin yer aldığı küçük kartlardan dağıtılmasını istedi. Kartlar dağıtıldıktan sonra herkesten cep telefonlarını çıkarmalarını isteyen Malkoç, SMS yoluyla 5- 20 lira bağış yapmak üzere partililere çağrıda bulundu.

CHP DİLEĞİ

Konuşma ve faaliyet raporlarının okunmasının ardından kürsüye gelen HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'de milletin hep statükonun karşısında gördüğü, değişimden yana olduğunu hissettiği, kendi sözünü ve taleplerini iktidara taşıyacağını zannettiği partilere oy verdiğini belirterek şunları söyledi:

"Türkiye'de statükoyu iki kurum temsil ediyor. Bu millet de her zaman kimi askeri vesayetin, kimi CHP'nin o eski klasik statükocu tavrının karşısında gördüyse ona oy vermiştir. Parantez açıyorum, inşallah CHP de o klasik statükocu tavırlarını terk eder, değişimci, reformcu parti haline gelir. Türkiye'de ne yazık ki halkın oyuyla iktidar olan bu partiler, halkın diliyle iktidar oldu ama iktidara geldikten sonra devletin diliyle konuşmaya başladı. Türk siyasi tarihinin bir numaralı problemi budur. Milletin diliyle iktidara gelip milletin diliyle iktidarda kalmak zorundayız. Milletin oylarıyla iktidar olduktan sonra mankurtlaşmamak üzere siyasetimizi geliştirmeye çalışıyoruz."

ARTIK RAFA KALDIRMIYORLAR ÇÖPE ATIYORLAR

Hükümet ve muhalefetin Türkiye'nin önemli sorunlarında sessizliğe gömüldüğünü anlatan Numan Kurtulmuş, 'Dersim konusu'nun çöp tenekesine atıldığını, şike konusu, Uludere tartışmalarının kapandığını, fezlekenin de bir süre sonra tartışılmayacağını savundu. Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Temel meseleler, anayasa, Kürt, Alevi, başörtüsü meseleleri bir kenara bırakılıyor tartışıldıktan sonra. Bu meselelerden bir tanesi çözüldü diyebilir misiniz? Eskiden rafa koyuyorlardı, şimdi çöp tenekesine atıyorlar. Şafak Pavey'in ayağındaki protezin kapatılmasıyla ilgili olarak pantolon da giyebilsin diye milletvekilleri için iç tüzük değişikliği hazırlandı. Ardından BDP'li bir milletvekili başörtülü ve kravatsız vekiller için de bir değişiklik önergesi verdi. Ama maalesef yıllardır başörtüsü üzerinden oy alan hem de istediği şeyi yapma kudretine sahip bir hükümet kırmızı görmüş boğa gibi kaçarak bu değişikliği çekti."

ANAYASA'YA İSTİKLAL MARŞINI KOYUN

Dersim tartışmaları konusunda da iktidar ve muhalefeti eleştiren Numan Kurtulmuş,

iktidar partisine oy verenlerin en büyük beklentisinin yeni bir Anayasa'nın yapılması olduğunu savunarak şöyle devam etti:

"Bir kez olsun milletin istediği anayasayı yapmanın vakti gelmiştir. Bizim Anayasa Meclisi teklifimiz birkaç yıl içinde gerçekleşecektir. Ama öyle görünüyor ki, dostlar alışverişte görsün misali birkaç rötuş yaptıktan sonra 'Bu anayasayı yaptık' diye milletin önüne getirecek. Gidişattan öyle anlaşılıyor. Büyük reform yapmak isteyen, Anayasa'nın bütün maddelerini tartışmaya açar. Milletin mutabakat yapacağı bir Anayasa fikri söylüyorum; gelin rahmetli Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nın 10 kıtasının tamamını anayasanın dibacesi olarak koyun bütün millet mutabakat sağlasın. Orada Kurtuluş Savaşı'nın ruhu var, bağımsızlık var, milletin değerleri, anti emperyalizm var, insanı insan olarak kabul eden zihniyet var. Anayasa meselesinde bu millet bir kez daha oyalanırsa başta Kürt meselesi olmak üzere sorunların büyük kısmı çok daha karmaşık hale gelecektir. Türk – Kürt meselesinde elleri ve dilleri kanda olanlar çözümü sağlayamaz. Sayın Çiçek yakınıyor, 'Yeni anayasa konusunda niye kimse görüş beyan etmiyor?' diye. Çünkü herkes biliyor ki biz ne dersek diyelim anayasa yukarıda şekillenecek. Onun için kimsenin çıtı çıkmıyor. 'Söylesem ne olur söylemesem ne olur' diye bakıyor."

ULUDERE OLAYI

Şırnak'ın Uludere İlçesi yakınlarında PKK'lı zannedilerek uçaklar tarafından vurulan 34 kişi ile ilgili olayı da değerlendiren Numan Kurtulmuş, "Aktütün meselesinden bu yana iktidar partisi için önemli dönem başlamıştır. Aktütün'de katırların sırtında yüzlerce terörist geçti, Heron'lar haber vermedi. Niye Aktütün'ün üzerine gitmiyorsunuz? Kim soracak hesabı? Sokaktaki vatandaş değil, parlamento soracak, hükümet soracak. Başbakan kalktı 'herkes tarafını seçsin' dedi. Hatayı yapanlara toz kondurtmadı. Uludere'deki büyük bir insanlık ayıbıdır. 34 yurttaşımız maalesef göz göre göre öldü. Neresini düzeltseniz mümkün olmayan bir olay. Devlet halkından yana olacaksa bu tür meselelerin hesabını sormak zorundadır. Kasıttır, ihmaldir veya kusurdur. Kasıttır demiyoruz. Ama açık bir ihmal ve kusur olduğu aşikardır. İktidar ve muhalefet partileri arasında bir pandomim yaşadık. Bu ülkede halk devletle düşman hale getirilmeye çalışıldı" dedi.

Numan Kurtulmuş, iktidarın da muhalefetin sesine ihtiyacı olduğunu ancak, bu diyalogun bulunmadığını, iktidar ve muhalefetin kavga ettikleri müddetçe büyüyecekleri inancında olduklarını, Yüksek Askeri Şura'nın kaldırılması gerektiğini öne sürdü. İktidarın "12 Eylül'le hesaplaşıyoruz" dediğini de hatırlatan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"32 senedir bu memleketteki bütün iktidarlar 12 Eylül'le hesaplaşmaktan bahseder. Niye hesaplaşamazlar. 12 Eylül, 28 Şubat'ın kayığına binenler, 12 Eylül ve 28 Şubat'la asla hesaplaşamaz. Adam gelmiş 90 yaşına. Ben Tahsin Şahinkaya ile Kenan Paşa ile hesaplaşın demiyorum ki. 12 Eylül'ün sistemi; Anayasa, seçim yasası, sendikalar yasası, Meclis iç tüzüğü hala duruyor. Adamın kurduğu, yaptığı kayığın içinde oturuyorsunuz. O kayık sahil-i selamete gitmez. Önce kayığı değiştireceksiniz."

Konuşmasının ardından Numan Kurtulmuş'a Trabzonspor forması ve karakalem portresi hediye edildi. - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Kurtulmuş, Partiye Sms Mesajı ile Bağış İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement