Kuşadası'nda Atatürk ve Cumhuriyet Pulları Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Kuşadası'nda Atatürk ve Cumhuriyet Pulları Sergisi Açıldı

Kuşadası\'nda Atatürk ve Cumhuriyet Pulları Sergisi Açıldı

Atatürk’ün Kuşadası’na Gelişinin 90. Yıl Dönümü için Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisinde 10 binden fazla pulun yer aldığı ‘Atatürk ve Cumhuriyet Pulları’ sergisi yoğun bir meraklı ziyaretçi akını ile başladı.

09.02.2014 19:43

Atatürk'ün Kuşadası'na Gelişinin 90. Yıl Dönümü için Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisinde 10 binden fazla pulun yer aldığı 'Atatürk ve Cumhuriyet Pulları' sergisi yoğun bir meraklı ziyaretçi akını ile başladı.

9 Şubat günü Atatürk'ün ilk kez Kuşadası'na Gelişi için anlamlı bir sergi hazırlayan Filatelist Arsan Savaş Arpacıoğlu çocukluğundan başlayarak 60 yıldır pul biriktirdiğini anlattı. Yabancı ülkelerin bastığı Atatürk resimli pullar, Cumhuriyetin ilk yıllarından bugüne basılan posta pulları ve özel tematik pul panoları ile Çanakkale Şehitleri için özel hazırlanan pulların tarihsel kronolojisini açıklayan Arpacıoğlu, Kuşadası'nda sergi açmaktan çok mutlu olduğunu belirterek Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün'e teşekkür etti.

Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün Atatürk'ün Kuşadası'na gelişinin 90. yıldönümü için anlamlı bir sergi açan Filatelist Arpacıoğlu'nu kutlayarak tarihimizi bir kez daha pullarda görmekten gurur duyduğunu belirtti. Altungün, çocuklarımıza gençlerimize posta ile haberleşmenin ve pullardaki farklı resimleri açıklamanın önemini vurguladı.

Sergi açılışında bulunan Garnizon Komutanı Ferhat Aslan, Aydın PTT Baş Müdürü Muslu Uslu, Cumhuriyet Savcısı Tuğrul Ayyıldız ve Kuşadalı Filetalistler Arsan Savaş Arpacıoğlu'nun her pul için açıkladığı bilgileri merakla dinledi.

Yurtdışı ve Türkiye, Kıbrıs'ta birçok sergi açan Arsan Savaş Arpacıoğlu 'Atatürk ve Cumhuriyet Pulları Sergisi' 22 Şubat'a kadar Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisinde ziyarete açık kalacak. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuşadası'nda Atatürk ve Cumhuriyet Pulları Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement