Kütahya Vali Vekili Sedat Oktar Açıklaması - Son Dakika
3.Sayfa

Kütahya Vali Vekili Sedat Oktar Açıklaması

Kütahya Vali Vekili Sedat Oktar Açıklaması

Kütahya’nın Domaniç, Emet ve Hisarcık ilçelerinde meydana gelen orman yangınları hakkında açıklamalarda bulunan Kütahya Vali Vekili Sedat Oktar, Domaniç’te 10 Eylül Pazar günü başlayan orman yangınının kısmen kontrol altına alındığını, yapılan çalışmalar neticesinde Hisarcık ve Emet ilçelerinde...

13.09.2017 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Domaniç, Emet ve Hisarcık ilçelerinde meydana gelen orman yangınları hakkında açıklamalarda bulunan Kütahya Vali Vekili Sedat Oktar, Domaniç'te 10 Eylül Pazar günü başlayan orman yangınının kısmen kontrol altına alındığını, yapılan çalışmalar neticesinde Hisarcık ve Emet ilçelerinde ise orman yangınlarının kontrol altına alındığını kaydetti.

Orman yangınlarıyla ilgili çalışmaların havadan ve karadan olmak üzere aralıksız sürdüğünü belirten Vali Vekili Sedat, "10 Eylül Pazar günü Domaniç ilçesi Çukurca Beldesinde çıkan orman yangınına Kütahya Orman Bölge Müdürlüğümüze bağlı orman yangınlarıyla mücadele ekip ve araçları en kısa süre içerisinde yangına müdahalede bulunmuştur. İlk gün 6 helikopterle mücadele yürütülmüş, 11 Eylül Pazartesi günü 8 helikopter ve 4 amfibik uçağı ile söndürme çalışmalarına devam edilmiştir. Söndürme hizmetlerinde pek çok ilimizden gelen 100'e yakın su ikmal aracı ve arazöz, 20'ye yakın iş makinesi, 500'e yakın yangın söndürme işçisi ve tüm yöre halkı ile çalışmalara devam edilmekle birlikte yüksek sıcaklık ve aşırı rüzgar nedeniyle kısmen kontrol altına alınmıştır" dedi.

Devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini ifade eden Vali Vekili Sedat Oktar, Emet ilçesi Kabaklar Köyü civarında farklı noktada çıkan orman yangınlarına 4 uçak ve 14 helikopterle müdahale edildiğini, yapılan çalışmalar neticesinde orman yangınlarının kontrol altına alındığını aktardı.

Meydana gelen orman yangınlarında can kaybı yaşanmazken, yangın mahalline yakın olan halk tedbir amaçlı güvenli bölgeye çekildi.

Öte yandan yangın sebebiyle güvenli alana getirilen vatandaşlara Kızılay ve AFAD ekipleri tarafından yiyecek ve içecek dağıtıldı.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Kütahya Vali Vekili Sedat Oktar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement