Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Güncel

Kutlu Doğum Haftası

Malatya Devlet Hastanesi ve Malatya İl Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Tevhit ve Vahdet" konulu etkinlik düzenlendi.

12.04.2016 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Devlet Hastanesi ve Malatya İl Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Tevhit ve Vahdet" konulu etkinlik düzenlendi.

Malatya Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlik öncesinde Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hilmi Ataseven, İl Müftüsü Ümit Çimen, hastalara karanfil dağıttı.

Malatya İl Müftü Yardımcısı Emin Yılmaz'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte konuşan Ataseven, insanlığı doğru yola davet eden Hazreti Muhammed'i anmak için etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Peygamberin getirdiği öğretilerin yaşamın her alanına yansıtılması gerektiğini dile getiren Ataseven, "Bu tür programlarda gözyaşı dökmek onu anlamışlık manasına gelmez. Kişisel ve toplumsal olarak onun getirdiklerini hayatımıza uygulamamız gerekmektedir." dedi.

Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen de Allah'ın insanlara elçiler gönderdiğini anımsatarak, "İnsan denen varlığın fıtratını, yaratılış gayretini unutmamak üzere, insanca yaşamanın ölçülerini anlatmak üzere elçiler göndermiş. Bunların en sonuncusu ve en seçkini Hazreti Mustafa. Getirdiği kitap Kur'an-ı Kerim'de Allah'ın gönderdiği bütün peygamber ve kitapların özetidir. Allah onun için Kur'an-ı Kerim'de 'alemlere rahmet olarak gönderdik seni' diyor." ifadelerini kullandı.

Bütün peygamberlerin tevhit mücadelesini verdiğini dile getiren Çimen, "Namazda kıble önemlidir. Kıble tevhidin en büyük pusulasıdır. Allah bizi kıble ile namazla eğitiyor. Namazda 'yalnız sana ibadet eder, yalnız senden yardım dileriz' diyoruz. Tevhit dersi veriyor Allah. Günde 40 defa ruhumuza nakşediyor tevhit." diye konuştu.

Malatya Vali Yardımcıları Abdulkadir Duran ve Şamil Horasanlı, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, hastanesi yöneticileri ve çalışanlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement