Kütüphan-E Türkiye Projesi Ulusal Tanıtım Toplantısı Ankara'da Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Kütüphan-E Türkiye Projesi Ulusal Tanıtım Toplantısı Ankara'da Yapıldı

Toplumdaki dezavantajlı bireylere, halk kütüphaneleri vasıtasıyla, ücretsiz internet hizmeti sağlayarak 'sayısal uçurum'u azaltmayı hedefleyen Kütüphan-e Türkiye Projesi'nin ulusal tanıtım toplantısı dün, Ankara'da Milli Kütüphane'de yapıldı.

05.04.2014 08:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplumdaki dezavantajlı bireylere, halk kütüphaneleri vasıtasıyla, ücretsiz internet hizmeti sağlayarak 'sayısal uçurum'u azaltmayı hedefleyen Kütüphan-e Türkiye Projesi'nin ulusal tanıtım toplantısı dün, Ankara'da Milli Kütüphane'de yapıldı.

Bu toplantıya, proje ortakları Kültür ve Turizm Bakanlığı adına Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü (KYGM) Genel Müdürü Hamdi Turşucu, KYGM Genel Müdür Yardımcısı Galip Yıldırım ile KYGM personeli; Hacettepe Üniversitesi'nden Rektör Murat Tuncer, Rektör Yardımcısı Cem Saraç ile Hacettepe Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) Genel Müdürü İlhan Akçal; Bill ve Melinda Gates Vakfı'ndan Küresel Kütüphaneler Direktörü Deborah Jacops ile Kütüphan-e Türkiye programı sorumlusu Melisa Pailthorp ve kalabalık bir kütüphaneci topluluğu ile basın mensupları katıldı.

Projenin tanıtım filminin gösteriminden sonra ilk konuşmayı video kaydıyla gerçekleştiren Bill Gates (Senior), Bill ve Melinda Gates Vakfı'nın temel ilkelerini özetleyip, bu programın Türkiye'de uygulanmasından duyduğu memnuniyeti belirtti ve projeyi himayelerine alan T: C. Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere Türk yetkililere teşekkür etti. Küresel Kütüphaneler Girişimi Direktörü Deborah Jacobs, proje ile ilgili diğer ülkelerdeki uygulamalardan örnekler vererek beklenti ve umutlarını dile getirip, projenin Türkiye'de hayata geçirilmesine tüm güçleriyle destek olacaklarını söyledi. Hacettepe Üniversitesi adına konuşan Rektör Murat Tuncer de, Hacettepe Üniversitesi'nin böyle bir toplumsal yenileşim projesine desteğinin devam edeceğini, sonuçtan umutlu olduklarını belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı adına söz alan Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı da Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü vasıtasıyla projeye mutlak desteklerini ifade etti. Tuncer ve Arıcı kurumları adına, Deborah Jacobs'a birer teşekkür plaketi sundular.

Törenin ardından yapılan basın toplantısına Bill ve Melinda Gates Vakfı Küresel Kütüphaneler Direktörü Deborah Jacobs; Hacettepe Üniversitesi Rektörü Murat Tuncer; Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu; Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Sekreteri Burcu Bulut; ve Kütüphan-e Türkiye Projesi ülke direktörü M. Emin Küçük katılarak soruları cevapladılar.

(MV) - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kütüphan-E Türkiye Projesi Ulusal Tanıtım Toplantısı Ankara'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement