Kuveyt-Umman dışişleri bakanları ikili ilişkileri ve bölgesel gelişmeleri görüştü - Son Dakika
Güncel

Kuveyt-Umman dışişleri bakanları ikili ilişkileri ve bölgesel gelişmeleri görüştü

Kuveyt-Umman dışişleri bakanları ikili ilişkileri ve bölgesel gelişmeleri görüştü

Kuveyt Dışişleri Bakanı Salim Abdullah el-Cabir es-Sabah ve Umman Dışişleri Bakanı Bedr bin Hamed el-Busaidi ikili ilişkileri ve bölgesel gelişmeleri görüştü.

12.03.2023 20:53  Güncelleme: 20:58

Kuveyt Dışişleri Bakanı Salim Abdullah el-Cabir es-Sabah ve Umman Dışişleri Bakanı Bedr bin Hamed el-Busaidi ikili ilişkileri ve bölgesel gelişmeleri görüştü.

Umman resmi ajansı ONA'da yer alan habere göre, resmi temasları kapsamında ülkeye gelen Kuveyt Dışişleri Bakanı Sabah, Umman'ın başkenti Maksat'ta düzenlenen Kuveyt-Umman Ortak Komitesi 9. dönem toplantısı çerçevesinde Umman Dışişleri Bakanı Busaidi ile bir araya geldi.

Umman Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan Busaidi'nin, Kuveytli mevkidaşıyla yaptığı görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin, her iki ülke ve halkın çıkarlarına hizmet edecek şekilde güçlendirilmesi ve işbirliğinin geliştirilmesi yollarını görüştüğü belirtildi.

Bakanlar, ortak öneme sahip bölgesel ve uluslararası meselelere ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Öte yandan iki ülkenin dışişleri bakanların katılımıyla düzenlenen Kuveyt-Umman Ortak Komitesi toplantısının sona ermesinin ardından ortak açıklama yayımlandı.

Açıklamada, iki ülke arasındaki ilişkilerin, ekonomi ve ticaret alanları başta olmak üzere ulaştığı seviyeden ve enerji, ulaşım, iletişim, eğitim, teknoloji, tarım, balıkçılık ve diğer alanlardaki işbirliğinden memnuniyet duyulduğu kaydedildi.

Tarafların, iki ülke arasında ilişkilerin geliştirilmesine, ekonomi, kültür, eğitim, teknoloji ve bilim alanlarında işbirliğini güçlendirmeye ve yeni ufuklara yelken açmaya bağlı olduğu kaydedilen açıklamada, iki ülkenin bölgede ve dünyada barış ve istikrarın sağlanması için harcanan çabalara destek verdiği belirtildi.

Anlaşmazlıkların barışçıl yollarla çözülmesi, ülkelerin egemenlik ve bağımsızlığına saygı duyulması, uluslararası hukuk ilkelerine ve uluslararası sözleşmelere bağlı kalınması gerektiği vurgulanan açıklamada, Kuveyt ve Umman'ın, İran ile Suudi Arabistan arasında diplomatik ilişkilerin 7 yıl aradan sonra yeniden başlatılmasından memnuniyet duyduğu ifade edilerek, "Bu bölgede güvenlik ve istikrarın güçlendirilmesi ve karşılıklı yararların ve yapıcı işbirliğinin geliştirilmesi için önemli bir adım." denildi.

Kuveyt-Umman Ortak Komitesi, iki ülke arasında işbirliği ve koordinasyonun geliştirilmesi hedefiyle 2003'te kurulmuştu.

İran ile Suudi Arabistan, 7 yıl aradan sonra diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılması konusunda anlaşmaya varmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuveyt-Umman dışişleri bakanları ikili ilişkileri ve bölgesel gelişmeleri görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement