L'objet Markasının Kurucusu, Genç Tasarımcı Elad Yifrach! - Son Dakika
Kadın

L'objet Markasının Kurucusu, Genç Tasarımcı Elad Yifrach!

L\'objet Markasının Kurucusu, Genç Tasarımcı Elad Yifrach!

Elad Yifrach; American Express ve Luxuria’nın ev sahipliği yaptığı, dünyaca ünlü tasarım markası L’objet pour Fortuny Koleksiyonu’nun Avrupa lansmanından önce sorularımızı yanıtladı.

01.05.2012 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

St.Louis, La Teble Hermes, Puiforcat Michael Aram, Riedel, Lalique gibi dünyaca ünlü markaları bünyesinde barındıran; düğün, nişan, ev hediyelerinden kişiye özel armalı ve logolu -sofra takımları gibi ürünlerle 2007 yılından beri hizmet veren Luxuria, şimdi de Fortuny Koleksiyonu'yla tasarımı daha da kişisel kılmayı amaçlıyor. L'objet markasının, aralarında Osmanlı desenlerinin de bulunduğu Fortuny Koleksiyonu'nun tasarımcısı ve aynı zamanda L'objet'nin Başkanı ve Kreatif direktörü olan Elad Yifrach ile Nişantaşı Luxuria mağazasında, koleksiyonun Avrupa'daki ilk tanıtımı öncesi buluştuk. Yirfach, henüz 34 yaşında ama dünyada ün yapmış özel bir tasarımcı...

Koleksiyon Türkiye'nin ardından Mayıs ayında Londra'da, daha önce Lady Diana'nın da düğün listesini yapmış olduğu Thomas Goode'da tanıtılacak. Elad Yifrach; American Express ve Luxuria'nın ev sahipliği yaptığı, dünyaca ünlü tasarım markası L'objet pour Fortuny Koleksiyonu'nun Avrupa lansmanından önce sorularımızı yanıtladı.

Bir gezgin ve Akdeniz'e gönülden bağlı biri olarak bu bölgede nerede yaşamak isterdiniz?

Muhtemelen Güney İtalya'da bir yer olabilir, belki de İspanya. Ama şunu kesin olarak söylemeliyim ki deniz kenarı bir yer olması gerekiyor.

Sizin için en unutulmaz seyahati nereye gerçekleştirdiniz?

Hindistan. Oraya hem iş hem de gezi amaçlı olarak iki kez gittim ve oldukça etkileyici bir yer olduğunu söyleyebilirim. Hindistan'ın bende ayrı bir yeri var.

Elad Yifrach kimdir? Biraz kendinizden bahsedebilir misiniz?

Ben aslen bir iç mimarım. Fakat daha farklı birşeyler de yapmak istedim ve obje tasarımı ile de ilgilendim. 2004 yılında L'objet markasını Kaliforniya Beverly Hills'de kurdum. Ama şimdilerde New York'ta yaşıyorum. çalışmalarım için ilham kaynağım daha çok insanlar, farklı kültürler ve gezip gördüğüm onlarca yer. Aslına bakarsanız, bana sunulan yeni bir yemek bile bir esin kaynağı olabiliyor. Karşılaştığım çoğu şeyden etkilenirim.

L'objet, tüm dünyada 550'ye yakın yerde satılıyor. En çok satışı hangi ülkede gerçekleştiriyorsunuz?

Amerika Birleşik Devletleri. Dünya üzerindeki tüm satışların neredeyse yarısı ABD'ye gerçekleşiyor. Fakat tasarımlarımız dünyada neredeyse her ülkede alıcı buluyor.

L'objet'nin online alışveriş seçeneği de var mı?

Evet var, fakat sadece ABD ile sınırlı şimdilik. Ama ileride uluslararası da olabilir tabii...

Ortadoğu kültüründen etkilendiğinizi önceki çalışmalarınızda gözlemlemek mümkün. Luxuria mağazasında karşılaştığımız bu yepyeni Fortuny Koleksiyonu'nda da Osmanlı desenlerine rastlıyoruz...

İki yıl önce ülkenize gerçekleştirdiğim ziyarette Osmanlı dönemi ile ilgili bilgi toplama şansına sahip oldum. Kitaplar ve bazı kumaşlar satın aldım. O dönemde uygulanan tekniklere adeta hayran kaldım. Fortuny Koleksiyonu'ndaki desenler işte bu yüzden oluştu.

Fortuny Koleksiyonu ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Koleksiyon 60 parçadan oluşuyor. İlk defa bu kadar parlak, derin ve zengin renklere yer veriyorum. Benim açımdan da oldukça heyecan verici oldu diyebilirim. Koleksiyon benim için aynı zamanda bir 'meydan okuma'.

L'objet'deki tek tasarımcı siz misiniz?

L'objet'nin Kreatif Direktörü'yüm. Tasarımlarımda bana yardımcı olan iki asistanım daha var. Onlarla gurur duyduğumu söyleyebilirim, zaten neticeleri tasarımlardan da görebilirsiniz. L'objet'de bir takım çalışması var ve bunu da iyi uyguluyoruz.

Tasarımlarınızda deri, metal gibi malzemeler kullanıyorsunuz ama porselene daha fazla yer veriyor gibisiniz. Porselen sizin için neden bu kadar mühim?

Bence porselen oldukça zarif bir malzeme. İşlenmesi için iyi bir işçilik ve uzman bir bakış açısı gerekli. Porselenle çalışmaktan zevk duyuyorum çünkü beni motive ediyor, ufak detaylarla daha çok ilgilenmemi sağlıyor ve böylece ortaya çıkan tasarımlar da tek kelimeyle 'harikulade' oluyor.

Obje tasarımı dışında neler yapmaktan hoşlanırsınız? Henüz yaşınız çok genç, kendinizi geliştirmek istediğiniz başka alanlar var mı?

İş dışında Yoga yapıyorum. Yoğa eğitimi verebilecek kadar bilgili olduğumu söyleyebilirim, zaten bununla ilgili bir sertifikam da var. Obje tasarımı dışında, meselA resim yapmıyorum ama heykelcilik en büyük merakım. Kendimi bu konuda geliştirip iyi bir heykeltraş olmak isterdim açıkçası. Ayrıca ev dekorasyonunda kullanılmak üzere ileriki zamanlarda çok daha büyük hacimli tasarımlara da imza atmak istiyorum.

Hayattaki Motto'nuz nedir?

Alçakgönüllü ve cana yakın olmak...

Gökhan Erciş

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kadın L'objet Markasının Kurucusu, Genç Tasarımcı Elad Yifrach! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement