Libya: "Tunus'un Libya'nın istikrarında kritik bir rolü var" - Son Dakika
Güncel

Libya: "Tunus'un Libya'nın istikrarında kritik bir rolü var"

Libya: "Tunus\'un Libya\'nın istikrarında kritik bir rolü var"

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Tunus'un Libya'nın birlik, beraberlik ve istikrarının korunmasında kritik bir rolü olduğunu söyledi.

23.01.2023 17:32  Güncelleme: 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Tunus'un Libya'nın birlik, beraberlik ve istikrarının korunmasında kritik bir rolü olduğunu söyledi.

Tunus resmi haber ajansı TAP'ta Tunus Dışişleri Bakanlığı'na dayandırılan habere göre, Arap Dışişleri Bakanları İstişare Toplantısı'na katılmak üzere dün Libya'ya giden Tunus Dışişleri Bakanı Osman el-Cerendi, başkent Trablus'ta Dibeybe ile bir araya geldi.

"Tunus'un Libya'nın birlik, beraberlik ve istikrarının korunmasında aktif katkısı ve kritik bir rolü olduğunu" ifade eden Dibeybe, iki taraf arasında çeşitli sektörlerde işbirliği ve ortaklığın güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Cerendi de Libya'nın bölgesel ve uluslararası arenada rolünü geri almasına, ülkeye güvenlik ve istikrarın geri gelmesine katkı sağlayacak şekilde siyasi sürecin başarılı olması için bu ülkenin daima yanında olduklarını yineledi.

Cerendi ayrıca Tunus'un ilerleyen zamanlarda Libya'yla kardeşlik bağlarını, çeşitli alanlarda işbirliği ve ortaklık ilişkilerini güçlendirme ve ticaret hacminin geliştirilmesi konusunda istekli olduğunu vurguladı.

Libya ve Tunus, 16 Kasım 2022'de iki ülke sınırında ortak serbest ekonomik bölge kurulması dahil bazı ekonomik işbirliği anlaşmaları imzalamıştı.

Trablus'ta dün Arap Dışişleri Bakanları İstişare Toplantısı düzenlenmiş, Libya, Cezayir, Tunus ve Katar bakan seviyesinde, Somali, Komor Adaları, Filistin, Sudan, Umman ve Moritanya ise Birlik daimi üyeleri ve büyükelçiler seviyesinde katılmıştı.

Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu (UNSMIL) Başkanı Abdullah Batili de toplantıda hazır bulunmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libya: 'Tunus'un Libya'nın istikrarında kritik bir rolü var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement