Liseli Tuğçe, Davutoğlu'nu Duygulandıran Mektubunu Anlattı - Son Dakika
Yerel

Liseli Tuğçe, Davutoğlu'nu Duygulandıran Mektubunu Anlattı

Liseli Tuğçe, Davutoğlu\'nu Duygulandıran Mektubunu Anlattı

Davutoğlu'nun, mitingde kendisini dinleyenlere okuduğu mektubu yazan Konyalı lise öğrencisi Tuğçe Kocarık, mektubun hikayesini paylaştı.

27.03.2014 11:07  Güncelleme: 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu duygulandıran ve Konya'nın Halkapınar ilçesindeki miting alanında kürsüden vatandaşlara okuduğu mektubu yazan Tuğçe Kocarık, yaşadıklarını anlattı.

Ereğli Lisesi 12. sınıf öğrencisi Tuğçe Kocarık (17), ailesiyle yaşadığı Halkapınar ilçesinde gerçekleştirilen miting öncesinde yazdığı mektubu, ilçeye gelir gelmez Bakan Davutoğlu'na verdi.

Genç kızın, kendisine ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sevgisini dile getirdiği mektubu alınca duygulanan Davutoğlu, mektubu miting alanında kendisini dinleyenlere de okudu. Davutoğlu, miting sonrası tanıştığı Tuğçe'ye teşekkür etti.

Tuğçe Kocarık, AA muhabirine, mektubun hikayesini ve sonrasında yaşadıklarını anlattı.

Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nu çok sevdiğini söyleyen Kocarık, "Onların bize içten ve samimi davrandıklarını gördüğüm için, özellikle son günlerde yaşanan olaylardan, maruz kaldıkları haksızlıklardan, asılsız ithamlardan dolayı, yanlarında olduğumuzu, destek vermeye devam ettiğimizi göstermek için mektup yazmaya karar verdim" dedi.

AK Parti iktidarının 12 yıl önce ülkeyi devraldığında ekonominin batmak üzere olduğunu anlatan Kocarık, Türkiye'yi 12 yılda o günlerden bugünlere getiren Erdoğan, Davutoğlu ve çalışma arkadaşlarına teşekkür borçlarının olduğunu ifade etti.

"O an kendimi tutamadım ve ağladım"

"Bakanımızın, Filistin'de bir ailenin evine misafir olmasından, onlarla oturup, kendi ailesiymiş gibi ilgilenmesinden, dertlerini dinlemesinden ve özellikle onlarla birlikte ağlamasından çok etkilendim. Bakanımız sanki içimizden biri gibi, onu bu yüzden çok seviyorum" diyen Kocarık, şöyle devam etti:

"Mitingin olacağı gün öyle üzerinde çok da fazla düşünmeden o mektubu yazdım. İçimden gelenleri satırlara döktüm. Bakanımız da mektubumu okuyunca çok duygulanmış. Onun da bu kadar içten cevap vermesi beni duygulandırdı. Miting alanında mektubumu okuması, benimle birebir ilgilenmesi, mektubuma bu kadar içten cevap vermesi beni daha çok mutlu etti. O an kendimi tutamadım ve ağladım."

"Sınavın nasıl geçti diye sordu"

Kocarık, miting sonrası Davutoğlu'nun kendisini yanına çağırdığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bakanımızla tanışma fırsatı buldum. Bana  'Okuyor musun?' diye sordu. Üniversite sınavına girdiğimi söyledim. 'Sınavın nasıl geçti? Benden istediğin bir şey var mı?' dedi. Ben de 'hiçbir şey istemem, sadece Başbakanımıza ve size, ülkemize verdiğiniz hizmetlerden dolayı, bize verdiğiniz değer için teşekkür ederim dedim. Ailem, eve geldiğimde mektubumu ve bakanımızla tanışıp konuştuğumu duyunca çok şaşırdı. Onlar da ilk önce şaşırmışlar. 'Oradaki Tuğçe sen miydin?' diye sordular. Onlar da duygulandılar, benimle gurur duyduklarını söylediler."

Üniversite sınavına girdiğini ifade eden Kocarık, Ankara'da üniversite okumayı, ziraat mühendisi ya da diyetisyen olmayı istediğini aktardı.

Bakan Davutoğlu, 26 Mart'ta Halkapınar'da gerçekleştirilen mitingde, ilçeye gelirken "Tuğçe" adında bir kız çocuğundan kendisini çok duygulandıran mektup aldığını dile getirmişti. Mektubun bir istek değil teşekkür mektubu olduğunu anlatan Davutoğlu, "Böyle basiretli gençlerimiz olduğu sürece, Halkapınar'da yetişen böyle kadirşinas gençlerimiz oldukça Türkiye'nin geleceği parlaktır. Biz, Tuğçelere, Ahmetlere, Mehmetlere, Mustafalara, Ayşelere sahip çıkabilmek için bu yola çıktık. Onların geleceğini daha parlak kılabilmek, onları daha onurlu bir memlekette yaşatabilmek için gece gündüz çalışıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Liseli Tuğçe, Davutoğlu'nu Duygulandıran Mektubunu Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement