Lübnan'daki Sığınmacı Kamplarında 48 Saat İçinde İkinci Yangın - Son Dakika
Dünya

Lübnan'daki Sığınmacı Kamplarında 48 Saat İçinde İkinci Yangın

Lübnan\'daki Sığınmacı Kamplarında 48 Saat İçinde İkinci Yangın

Lübnan'da Suriyeli sığınmacıların yaşadığı kampta çıkan yangında ilk belirlemelere göre; 1 çocuk öldü, 6 kişi de dumandan etkilendi.

04.07.2017 11:38  Güncelleme: 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lübnan'ın doğusundaki Bekaa Vadisi'nde Suriyeli mültecilerin yaşadığı kampta pazar günü meydana gelen ve yine 1 çocuğun ölümüyle neticelenen yangının ardından bu sabah erken saatlerde, Deyr Zenun bölgesindeki Tel Sarhun Mülteci Kampı'nda da yangın çıktı.

1 ÇOCUK ÖLDÜ, 185 ÇADIRIN 22'Sİ TAMAMEN YANDI

Olayda 1 çocuğun öldüğü 6 kişinin dumandan etkilendiği belirtildi. Lübnan medyasında yer alan haberlerde, kamptaki 185 çadırın 22'sinin tamamen yandığı ifade edildi.

KAMPTAKİ 700 SIĞINMACI TAHLİYE EDİLDİ

Yangının çıkış sebebiyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibinin yönlendirildiği, kamptaki 700 civarında sığınmacının tahliye edildiği kaydedildi.

PAZAR GÜNKÜ YANGINDA DA 1 ÇOCUK ÖLMÜŞTÜ

Aynı bölgenin yakınlarındaki Kab İlyas Mülteci Kampı'nda pazar günü meydana gelen yangında da resmi rakamlara göre 1 çocuk ölmüş çok sayıda kişi yaralanmıştı. Ancak yerel kaynaklar ölü sayısının 4 olduğunu ifade etmişti. Kamp sakinleri pazar günkü yangınların sıcak hava ve olumsuz kamp koşulları nedeniyle çıktığını savunurken yetkililer ise yangının elektrik kaynaklı olduğunu belirtmişti.

LÜBNAN'DA 1,5 MİLYON SURİYELİ MÜLTECİ VAR

Lübnan makamlarına göre, ülkedeki Suriyeli mülteci sayısı bir buçuk milyon civarında. Ancak Birleşmiş Milletler (BM) bu rakamın yaklaşık 1 milyon olduğunu ifade ediyor.

KAMPLARDA KULLANILAN SOBALAR NEDENİYLE SIK SIK YANGIN ÇIKIYOR

BM rakamlarına göre Lübnan'daki Suriyeli mültecilerin yaklaşık yüzde 34'ü ülkenin doğusundaki Bekaa Vadisi'nde yer alan irili ufaklı kamplarda yaşıyor. İnsani koşulların zor olduğu kamplarda, kullanılan mazotlu sobalar ve ocaklar nedeniyle sık sık yangın çıkıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Lübnan'daki Sığınmacı Kamplarında 48 Saat İçinde İkinci Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement