Lübnan Üniversitesinde Türkoloji Bölümü Açıldı - Son Dakika
Güncel

Lübnan Üniversitesinde Türkoloji Bölümü Açıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Törene katılanlar ve milli marşların okunması Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes'in konuşması Beyrut YEE Müdürü Reha Ermumcu'nun konuşması Plaket takdimi TİKA Beyrut Ofisi Koordinatörü Serhat Küçükkurt ile röportaj Toplu fotoğraf çektirilmesi Lübnan'ın tek...

14.11.2017 20:03

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Törene katılanlar ve milli marşların okunması

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes'in konuşması

Beyrut YEE Müdürü Reha Ermumcu'nun konuşması

Plaket takdimi

TİKA Beyrut Ofisi Koordinatörü Serhat Küçükkurt ile röportaj

Toplu fotoğraf çektirilmesi Lübnan'ın tek devlet üniversitesi olan Lübnan Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü (YEE) iş birliğiyle, Lübnan Üniversitesi Edebiyat ve Beşeri Bilimler Fakültesinde 3 yıllık Türkoloji Bölümü açıldı.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bulunan Lübnan Üniversitesindeki Türkoloji Bölümü, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, Beyrut YEE Müdürü Reha Ermumcu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Beyrut Ofisi Koordinatörü Serhat Küçükkurt, üniversite yetkilileri ve öğrencilerin katıldığı tören ile açıldı.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği himayesinde ve TİKA'nın teknik donanım desteğiyle kurulan bölümün açılışı için gerçekleştirilen törende konuşan Büyükelçi Erciyes, projenin bir hayalin gerçeğe ulaşması olduğunu belirterek projede emeği geçen, YEE, TİKA, Lübnan Üniversitesi yönetimi ve çalışanlarına teşekkür etti.

"Bölüme kısa sürede 30 öğrenci kayıt yaptırdı"

Beyrut YEE Müdürü Reha Ermumcu ise yaptığı konuşmada, "En başından beri projeyi yakından takip eden Büyükelçi Erciyes'e, katkılarından dolayı TİKA'ya ve üniversite yönetimine teşekkür ediyoruz. Proje'nin tefrişatı 12 gün gibi kısa bir sürede yapıldı. Bölüme ilk sene olmasına rağmen kısa sürede 30 öğrenci kayıt yaptırdı." ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından AA muhabirine konuşan TİKA Beyrut Ofisi Koordinatörü Serhat Küçükkurt ise, TİKA'nın Türkiye ve Lübnan arasındaki bütün alanlarda devam eden iş birliğinin daha da artması için projeleriyle destek olmaya çalıştıklarını belirterek, "Bu proje ile iş birliğimizin bilimsel bir çerçevede, eğitim ve kültür alanında ortak tarihimizi ortaya çıkaracak, Türkiye ve Lübnan ilişkilerini tarihsel boyutuyla ortaya koyabilecek yetkin tarihçilerin yetişmesine imkan tanıyacak bir çalışma başlatmış olduk. Bu öğretim yılına yetişmesi için çok kısa süre içinde bu merkezin tamirat ve tefrişatını yaptık." açıklamasında bulundu.

Lübnan Üniversitesinde Türkoloji Bölümü Açıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lübnan Üniversitesinde Türkoloji Bölümü Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement