Maden-İş Sendikası Yatağan Şubesi Olağan Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Maden-İş Sendikası Yatağan Şubesi Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Maden-İş Sendikası Yatağan Şubesi Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Başkanlığı’nın 10’uncu Olağan Genel Kurulu, Güney Ege Linyitleri İşletmesi(GELİ) Sosyal Site Tesisleri Toplantı Salonu’nda yapıldı.

24.03.2014 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Başkanlığı'nın 10'uncu Olağan Genel Kurulu, Güney Ege Linyitleri İşletmesi(GELİ) Sosyal Site Tesisleri Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Maden İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Başkanlığı 10'uncu Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz Pazar günü GELİ Sosyal Tesisleri'nde mevcut Şube Başkanı Süleyman Girgin'in tek listesi ile yapıldı. Olağan Genel Kurul Toplantısı öncesinde Enerji ve Maden İşçileri tarafından Muğla'da bulunan Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik santralleri ile bu tesislere kömür temin eden linyit sahalarının özelleştirme kapsamına alınması nedeni ile 189 gün önce Yatağan Termik Santrali önüne kurulan direniş çadırı ziyaret edildi.

GELİ Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen olağan genel kurul toplantısına Cumhuriyet Halk Partisi Muğla milletvekilleri Prof. Dr. Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan, CHP eski Muğla milletvekilleri Ali Arslan, Fevzi Topuz, Muğla Belediye Başkanı ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Gürün, Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sendika delegeleri ve üyeleri ile davetliler katıldı.

Genel kurulda açılış konuşmasını yapan ve bir sonraki seçimde aday olmayacağını belirten Maden İş Sendikası Şube Başkanı Süleyman Girgin; "Bizler sadece toplu sözleşmelere imza atan kurumlar değiliz. Aynı zamanda toplumsal baskı gruplarıyız, sivil toplum örgütleriyiz, toplumun vicdanıyız. Bundan dolayı da yapmamız gereken işler var. Yılda ortalama 200 milyon dolar kar eden ve 76 milyon vatandaşın hakkı olan bu işletmeler, eğer özel sektörün elinde olmuş olsaydı, özel sektör böyle bir işletmeyi satar mıydı? Satmazdı. O zaman biz niye satıyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından seçim divanı oluşturuldu. Divan Başkanlığına Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, Divan Başkan Yardımcılığı'na Maden-İş Sendikası Genel Sekreteri Vedat Ünal, Maden-İş Sendikası Genel Eğitim ve Araştırma Sekreteri Ahmet Çümen, Yazmanlığa Bülent Çavuşoğlu ve Servet Özkan seçildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Maden-İş Sendikası Yatağan Şubesi Olağan Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement