Makedonya'da Mirko Milevski Lisesi'nin Ek Binası Hizmete Açıldı - Son Dakika
Güncel

Makedonya'da Mirko Milevski Lisesi'nin Ek Binası Hizmete Açıldı

Makedonya\'da Mirko Milevski Lisesi\'nin Ek Binası Hizmete Açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Makedonya'nın Kırçova kentinde Mirko Milevski Lisesi bünyesinde yaptırılan ve Mehmet Akif Ersoy ismi verilen ek binanın açılışı gerçekleştirildi.

23.01.2014 12:53

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Makedonya'nın Kırçova kentinde Mirko Milevski Lisesi bünyesinde yaptırılan ve Mehmet Akif Ersoy ismi verilen ek binanın açılışı gerçekleştirildi.

TİKA, faaliyet gösterdiği ülkelerde eğitim alanında çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Makedonya'nın Kırçova kentinde bulunan Mirko Milevski Lisesi'nin TİKA tarafından yaptırılan ve Mehmet Akif Ersoy ismi verilen ek binasının açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene, Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşler, Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Türk Demokrat Partisi Genel Başkanı Kenan Hasip, AK Parti milletvekilleri Mehmet Emin Dindar ve Sebahattin Karakelle, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Ali Maskan, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği yetkilileri, TİKA yetkilileri, Kırçova Belediye Başkanı Fatmir Dehari, Plasnitsa Belediye Başkanı İsmail Yaoski, Türk sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kırçova yöresinden çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, törende yaptığı açıklamada, açılışı yapılan Mehmet Akif Ersoy Lisesi'nde ağırlıklı olarak Türkçe eğitim verilmesinin büyük önem taşıdığını belirtti. Makedonya'daki Türklerin Makedonya ile Türkiye arasındaki en büyük köprü olduğunu vurgulayan İşler, "Bu nedenle Makedonya'daki Türklerin Türkçe eğitim almaları hususundaki çabaları için Makedonya hükümeti başta olmak üzere Makedonya Eğitim Bakanlığı ve yerel yönetimlere sonsuz şükranlarımı sunmak istiyorum" diye konuştu.

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ise, Makedonya'da eğitim alanında bir projeyi daha tamamlamanın mutluluğu içersinde olduklarını belirterek, söz konusu projede emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Kırçova Belediye Başkanı Dehari de konuşmasında, binaya Mehmet Akif Ersoy ismini Türkiye'ye ve TİKA'ya teşekkür amacıyla verdiklerini söyledi. Dehari, birçok alanda Makedonya'dan desteklerini esirgemeyen TİKA'ya teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Mirko Milevski Lisesi'nin TİKA tarafından yaptırılan ve Mehmet Akif Ersoy ismi verilen ek binasının açılışı gerçekleştirildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Makedonya'da Mirko Milevski Lisesi'nin Ek Binası Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement