Malatya'da İlk İftar - Son Dakika
Güncel

Malatya'da İlk İftar

Malatya'da bazı belediyelerin kentin farklı yerlerine kurdukları çadırlarda vatandaşlar ilk iftarını yaptı.

16.05.2018 21:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da bazı belediyelerin kentin farklı yerlerine kurdukları çadırlarda vatandaşlar ilk iftarını yaptı.

Battalgazi Belediyesi tarafından Malatya Valiliği önünde kurulan çadıra gelen vatandaşlar, ezanın okunmasıyla ilk iftarı açmanın mutluluğunu yaşadı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayının İslam alemine barış ve huzur getirmesini temenni etti.

Ramazan ayının ülke için hayırlı olmasını dileyen Gürkan, vatandaşların iftar sofrasına birlik ve beraberlik içinde oturduğunu söyledi.

Her yıl geleneksel olarak düzenledikleri iftar programlarında belediye meclis üyeleri ile muhtarların vatandaşların rahat bir şekilde oruç açması için çalıştığını aktaran Gürkan, "İftar çadırında günlük 2 bin 500 kişiye iftar yemeği veriyoruz. Ayrıca 500 kişilik yemekte ihtiyaç sahibi ailelerin evine götürüyoruz. Ramazan boyunca 90 bin kişiye sıcak yemek vermeyi planlıyoruz. Yemeklerin maliyetinin büyük kısmını hayırseverler karşılıyor, kendilerine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

128 ülkenin karşı çıkmasına rağmen ABD'nin Kudüs'ü başkent olarak tanıma girişimi dolayısıyla Filistinlilerin gösteri yaptığını ve çok sayıda Filistinlinin yaşamını yitirdiğini işaret eden Gürkan, "İslam dünyası acı bir tabloyla ramazan ayına girdi. Şehitlere Allah'tan rahmet, Kudüs'ün de bir önce huzur bulmasını temenni ediyorum." dedi.

Gürkan, daha sonra vatandaşlarla iftar açtı.

Malatya\'da İlk İftar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malatya'da İlk İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement