Manavgat Kitap Günleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Manavgat Kitap Günleri Başladı

Manavgat Kitap Günleri Başladı

MANAVGAT Belediyesi tarafından bu yıl ilk düzenlenen Kitap Günleri etkinliği başladı.

02.08.2017 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANAVGAT Belediyesi tarafından bu yıl ilk düzenlenen Kitap Günleri etkinliği başladı.

Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde gerçekleştirilen Kitap Günleri etkinliğinin açılışına Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat Esnaf Odası Başkanı Hasan Çelik, Manavgat Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan, diğer yetkililer, Manavgatlı yazarlar ve vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Şükrü Sözen, böyle bir organizasyon yapma fikrinin Manavgatlı yazarlar için düzenlenen imza gününde ortaya çıktığını belirterek, Bir kent gerçekten kültürel boyutta da kendini yenileyebilirse, kendini geliştirebilirse kent olabilir. Kent olmayı sadece fiziksel güzelliklerle hak edemiyoruz. İnsanların yaşamına, kültürel etkinlikleri, faaliyetleri dahil edebilirsek, insanların günlük yaşamlarına sportif aktiviteleri dahil edebilirsek bir kent olma yolunda mesafe kat etmişizdir. Bu alanda Manavgat'ımız büyük mesafe kat etti dedi.

Açılış nedeniyle Manavgat'a gelen yazar Şükrü Erbaş'ın kendilerini etkinliğin 16 gün olması sebebiyle uyardığını anlatan Başkan Sözen, Başladığımızdan dolayı mutluyuz, başladığımızdan dolayı heyecanlıyız. Bunun devamının geleceğini biliyorum. Manavgat bunu hazmedecek, bundan keyif alacak. Aydın insanların, çağdaş insanların, okumayı seven insanların yaşadığı bir kent diye konuştu.

Yazar Şükrü Erbaş da kitap etkinliklerinin en büyüğünün 9-10 gün sürdüğünü aktararak, Manavgat'ta 16 gün olarak bir etkinliğin planlanmasının deli cesareti olduğunu belirtti. Son yıllarda 3 büyük kent haricinde siyasal görüşüne bakılmaksızın Anadolu'da kitaba yönelik bir ilgi olduğunu kaydeden ve Isparta, Denizli, Hatay gibi illerde düzenlenen fuarlarda çok yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını anlatan Erbaş, Yerel yönetimlerin, kent yöneticilerini, belediyelerin, üzerine düşen en temel görev; suyu akıtmak zorundasınız, asfaltı yapmak zorundasınız, kanalizasyonun bir şekilde işlemesi gerekiyor; kültürel alandaki boşluğun doldurulması gerekiyor dedi.

Kurdele kesilmesinin ardından davetliler yayınevi stantlarını ziyaret etti. Yazar Şükrü Erbaş, etkinlikte kitaplarını imzalayarak okurlarla sohbet etti. Belediye Başkanı Şükrü Sözen de yazar Şükrü Erbaş'a kitaplarını imzalattı.

Manavgat Kitap Günleri etkinliği 16 Ağustos'ta sona erecek. Etkinliğe Hulki Cevizoğlu, Ergün Poyraz, İhsan Eliaçık, Eşber Yağmurdereli'nin de aralarında olduğu çok sayıda yazar katılarak, okurlarla söyleşi yapacak ve kitaplarını imzalayacak. - Abakanmanavgatantalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manavgat Kitap Günleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement