Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Manisa'dan Kısa Kısa

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Manisa PTT tarafından başlatılan "kişisel pul" projesine destek veriyor.

15.03.2017 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Manisa PTT tarafından başlatılan "kişisel pul" projesine destek veriyor.

MCBÜ 25. yıl etkinlikleri çerçevesinde bu hizmetten faydalanacak üniversitenin PTT'den talep ettiği pullar hazırlandı.

PTT Başmüdürü Bilal Özlü, PTT İşletme Müdürü İlhan Vatansever ve PTT Pazarlama sorumlusu Temel Çildaş, 13 Mart 2017 tarihinde MCBÜ'yü ziyaret ederek hazırlanan pulları Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya'ya teslim etti.

Ziyarette konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya, "PTT tarafından hazırlanan pullar Üniversitemizin 25. yılını çok güzel bir şekilde yansıtıyor. Tarafımızdan yıl boyunca yapılan yazışmalarda kullanılacak olan pullar, üniversitemizin tanıtımına da büyük fayda sağlayacak." diye konuştu.

Turgutlu'da öğrencilerin Sumo robotları

Turgutlu Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (TURBEM) tarafından destek verilen Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi elektronik bölümü öğrencileri, kendi geliştirdikleri sumocu robotla yarışmalara hazırlanıyorlar.

Proje hakkında gazetecilere açıklama yapan öğrenciler, Mustafa Yıldız, Yasin Günay, Burak Çağrı Duba ve Denizhan Yücel geliştirdikleri sumocu robotlar Tom ve Jerry ile uluslararası yarışmalara girmeyi hedeflediklerini belirttiler.

Robotları yaparken Japon sumo güreşinden esinlendiklerini, dairesel bir alanda rakibi dışarıya atmak için mücadele eden Tom ve Jerry isimli robotları geliştirdiklerini belirten öğrenci Mustafa Yıldız, şunları kaydetti:

"Dünya genelinde ve ülkemizde her geçen gün ilginin daha da arttığı robot geliştirme konusunda bizlerde çalışmalar yapıyoruz. Geliştirmiş olduğumuz robotları ne kadar minimize yaparsak bizim için o kadar iyi sonuç verebiliyor. Nano teknolojiye bu kadar rahat ulaşıyoruz. Okulumuzdan ve Turgutlu belediyesinden aldığımız desteklerle bu tür çalışmalar çıkarmaya başladık. Katıldığımız yarışmalar da birincilik, ikincilik gibi aldığımız dereceler var. Bu yıl da Milli Eğitim Bakanlığının düzenlemiş olduğu ve sonrasında daha büyük yarışmalara katılarak ülkemizi temsil etmek istiyoruz. Desteklerinden dolayı MCBÜ Hasan Ferdi Teknoloji Fakültesi yönetimine ve Turgutlu Belediye başkanı Turgay Şirin'e teşekkür ediyoruz."

Türk Kızılayı Soma Şubesine yeni araç

Türk Kızılay'ı filosuna katılan 55 araçtan 1 tanesi Soma Şubesine verildi. Manisa ilçeleri içinde kan bağışları sayesinde Soma'ya hediye edilen araç için Cengiz Topel Meydanında temsili teslim töreni yapıldı.

Kaymakam Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Tulup, AK Parti ilçe Başkanı Şeref Kavruk, Kızılay yönetimine hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Törende konuşan Türk Kızılay'ı Soma Şube Başkanı Aziz Günal, "Genel Merkez aracılığıyla bir araç kazandırılmış olup, aracımız bizlerin halkımıza yapacağı hizmetleri hızlandıracak ve Soma'da ihtiyaç sahiplerine kısa sürede ulaşmamızı sağlayacaktır.Yeni aracımızın hayırlı hizmetlerle Soma'ya hayırlar getirmesi diliyoruz." diye konuştu.

Belediye Başkanı Hasan Ergene de emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement